Burak Bektaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçtiğimiz hafta Almanya ' nın başkenti Berlin ' de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Burak Bektaş, son yolculuğuna binler tarafından uğurlandı.
Basın Kuruluşu Hüseyin Avni Botsalı Berlin Almanya 


Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Berlin ' de kimliği belirsiz bir kişinin ateş açması sonucu yaşamını yitiren Burak Bektaş, bugün Berlin Türk Şehitlik Camii ' de kılınan cenaze namazı sonrası camiinin mezarlığına defnedildi.

Polis olayın ırkçı saldırı ihtimali olma üzerine çok yönlü soruşturma başlatmasına rağmen katil zanlısı bulunamazken saldırıda Burak Bektaş hayatını kaybetmiş, yanında bulunan biri Rus (16), biri Arap (17) iki arkadaşı da ağır yaralanmıştı. Berlin Emniyeti ' den yapılan açıklamada ise şuana kadar 36 ihbarın değerlendirildiği ancak cinayeti aydınlatmaya yeterli olacak bir bulguya rastlanmadığı bildirildi.

Berlin Türk Şehitlik Camii ' deki cenaze merasimine Türkiye ' nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ve büyükelçilik çalışanları da iştirak etti.

Öldürülen Burak Bektaş ' ın babası Ahmet Bektaş yaptığı açıklamada “Kimin yaptığını bilemiyorum, kim yaptı, niçin yaptı? Ortada hiçbir sebep yok bana göre. Onun için biz de çok merak ediyoruz. İnşallah bulunur. Biz de nedenini sebebini biliriz.” dedi.

Burak Bektaş ' a ateş açan kişinin cinayeti ustaca işlediğini ve geride hiç bir iz bırakmadığını belirten Berlin Eyalet Savcılığı Basın Sözcüsü Simone Herbeth ' da yaptığı özel açıklamasında “ Şu anda soruşturmayı sürdürüyoruz. Polis ile birlikte acil olarak olaya şahit olan görgü tanıklarına ihtiyacımız var.” dedi.

Öte yandan; Berlin savcılığı, soruşturmanın sonuçlanmasını sağlayacak bilgi ve ipucu verebilecek kişilere 15 bin Euro ödül vereceklerini açıkladı.
14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı