Brose Basket Beşiktaş: 71-86 (Euroleague Maç Özeti)

Beşiktaş, THY Avrupa Ligi'nde Almanya'nın Brose Baskets Bamberg takımını 86-71 yenerek (D) Grubu'ndaki ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı.
Avrupa Almanya Partizan Avrupa Ligi 


Beşiktaş, karşılaşmaya kötü başlamasına rağmen ilerleyen bölümlerde toparlanarak 5. dakikayı Dasic'in skora katkısıyla 12-10 önde geçti. Muratcan ve Jerrells ile sayılar üreten siyah-beyazlar, belli aralıklarla savunmada sıkıntı yaşasa da Serhat'ın son saniye üçlüğüyle ilk çeyreği 24-19 üstün tamamladı.

İkinci periyoda Jerrells'ın üç sayılık basketiyle başlayan, ' Kara kartallar ' , Muratcan'ın etkili oyunuyla farkı giderek açmaya başladı. Karşılaşmada, 15. dakika Beşiktaş'ın rakibi önündeki 10 sayılık üstünlüğüyle geçildi: 34-24. Baskılı oyununu devam ettiren ve savunmasını da sertleştiren siyah-beyazlılar, ilk yarıyı Jerrells'ın üçlüğüyle 47-31 önde bitirdi.

Karşılaşmanın ikinci devresine Beşiktaş, basit hatalar yaparak başladı.

Brose Baskets Bamberg'in sert savunmasını Christopher'ın devreye girmesiyle aşan siyah-beyazlılar, oyundaki üstünlüğü yeniden ele geçirdi. Beşiktaş, üçüncü çeyreğin tamamlanmasına 5 dakika kala farkı 17 sayıya kadar çıkardı: 59-42. Rakibi karşısında rahat bir görüntü sergileyen Beşiktaş, son çeyreğe 67-42 önde
girdi.

Son periyotta da etkili oyununu sürdüren Beşiktaş, pota altından bulduğu basketlerle rakibinin farkı kapatma çabalarını sonuçsuz bıraktı. Jerrells ile sayılar bulmaya devam eden siyah-beyazlılar, karşılaşmanın 35. dakikasını 75-54 üstün geçti. Maçın son üç dakikasına 79-59 önde giren Beşiktaş, mücadeleden de 86-71 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 27 sayıyla Jerrells oldu. Siyah-beyazlılar, THY Avrupa Ligi'nde gruptaki ilk maçında Sırbistan temsilcisi Partizan mt:s önünde İstanbul'da 81-65'lik sonuçla galip gelmişti.
19 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı