Braga 1-2 Galatasaray (Şampiyonlar Ligi Maçın Geniş Özeti)

Galatasaray, Türk futbolu adına son dönemlerin en önemli maçlarından birinde Braga'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti ve Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına kaldı.
Avrupa Aydın Yılmaz Hakan Şükür Fatih Terim Tuncay Şanlı 


Galatasaray Portekiz deplasmanında ilk yarıyı 32. dakikada Mossoro'nun ayağından yediği golle 1-0 geride kapattı. İkinci yarıya Aydın ve Amrabat değişiklilkleri başlayan sarı kırmızılılar, 58. dakikada Burak Yılmaz ve 78. dakikada Aydın Yılmaz'ın golleriyle maçtan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

BURAK TARİHE GEÇTİ

G.SARAY ' ın bu sezon şampiyonlar ligi ' ndeki 5 golünü de Burak Yılmaz kaydetmişti. Sarı kırmızılı futbolcu, bu akşam attığı 1 gol ile 6 gole ulaştı ve 5 gollü Hakan Şükür ve Tuncay Şanlı ' yı geride bırakarak Devler Ligi ' nde bir sezonda en çok gol atan Türk oyuncu unvanını aldı.

KULÜBÜN KASASI DOLDU

Sarı kırmızılı kulüp Devler Ligi ' nden şu ana kadar yaklaşık 24 milyon Euro gibi önemli bir gelir elde etti. Galatasaray Portekiz'de tur atlayarak, 3.5 milyon Euro daha kazandı.

TERİM BİR İLKİ BAŞARDI

GALATASARAY ' da 3. kez teknik direktörlük koltuğunda oturan Fatih Terim de kariyeri açısından çok kritik bir sınavdan da geçti. Deneyimli teknik adam, istediği sonucu alırsa ilk kez Şampiyonlar Ligi ' nde gruptan çıkmayı başardı ve Avrupa'da 16 takım arasına giren ilk Türk teknik direktör oldu. Sarı kırmızılılar daha önce Mircea Lucescu ile Devler Ligi gruplarından çıkarak çeyrek final oynamıştı.

CLUJ DEPLASMANDA KAZANDI

Gruptaki bir diğer maçta da Cluj, Manchester United'ı Old Trafford'da 1-0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından, Cluj UEFA Avrupa Ligi'ne yükseldi.
Fatih Terim Hakkında
Fatih Terim, 4 Eylül 1953 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Gökseliye kasabasının Çınarlı mahallesinde Nuriye ve Mehmet Talat Terim'in oğlu olarak doğdu. Babası Mehmet Talat, Türkiye'ye göç etmiş bir Kıbrıslı Türk'tür. 1982'de Fulya Terim ile evlendi. Çiftin, Merve ve Buse adında iki kızları var. 23 Mart 2020'de Terim'in COVID-19 testi pozitif çıktı. Tedavi oldu ve 30 Mart 2020'de hastaneden taburcu edildi. Fatih Terim (d. 4 Eylül 1953;...
devamı
5 Aralık 2012 Çarşamba günü yayınlandı