Borussia Dortmund - Real Madrid: 2-1 (Maçın Özeti 2012)

Borussia Dortmund - Real Madrid: 2-1 Maçın Özeti izle...
Cristiano Ronaldo Borussia Dortmund Real Madrid Ronaldo 


Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Borussia Dortmund ile Real Madrid karşılaştı. Borussia Dortmund sahasında Real Madrid'i 2-1 mağlup etti.

Devler Ligi'nde Borussia Dortmund ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Borussia Dortmund mücadeleden 2-1 üstün ayrıldı.

Karşılaşmanın ilk yarısına her iki takım da hızlı başladı. Dakikalar 36'yı gösterdiğinde Borussia Dortmundlu golcü futbolcu Lewandowski attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi.

Ancak Borussa Dortmund'un gol sevinci fazla uzun sürmedi. Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo 38. dakikada attığı golle skora denge getirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca ilk yarı 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

İkinci yarıya gelindiğinde taraftar desteğini de arkasına alan Borussia Dortmund Real Madrid karşısında etkili olmaya başladı. Dakika 64'te Schmelzer ile Borussia Dortmund İspanyol dev Real Madrid karşısında 2-1 öne geçti.

Kalan dakikalarda gol olmayınca Borussia Dortmund, Real Madrid karşısından 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Borussia Dortmund 7 puan ile liderlik koltuğuna geçerken, Real Madrid 6 puan ile 2. sırada yer aldı.

Cristiano Ronaldo Hakkında
5 Şubat 1985'te Portekiz'in Funchal kentinde doğdu. Hugo adında bir abisi, Elma ve Liliana Cátia adlarında iki ablası vardır. Babasının Ronald Reagan hayranlığı nedeniyle "Ronaldo" ismini aldı. 8 yaşında, babasının malzemecilik görevini yaptığı Andorinha takımında amatör olarak futbola başladı. Güzel oyunuyla daima göze batan oyuncu, ismini Sporting Lisbon'a kadar duyurmayı başardı. Bu takımda ilk kez profesyonel olarak forma giydi. 2002 - 2003 s...
devamı
25 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı