Bilic: “Londra’ya Turistik Gezi Ya Da Alışveriş İçin Gitmiyoruz” (2)

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, “Londra'ya turistlik gezi ya da alışveriş için gitmiyoruz ' dedi.
Mesut Özil Feyenoord Uefa Şampiyonlar Ligi Beşiktaş Arsenal 

Beşiktaş ' ın Arsenal ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off turunda 0-0 biten maçın ardından Slaven Bilic ve Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“GERÇEKTEN HARİKA BİR MAÇ OLDU”

Bilic, maçtan çok memnun kaldığını belirterek, “Gerçekten harika bir maç oldu. Berabere bitti ama sıkıcı bir maç değildi. Çok zevkli bir maç izledik. Oyuncularım harika bir performans ortaya koydular. Plana sadık kaldılar. Arsenal rakibine karşı pozisyon bulabilen bir takım. Biz daha büyük fırsatlar yakaladık. 3 çok net pozisyonumuz var. Bu üçünden birini değerlendirmemiz gerekiyordu. Oyuncularımı bunda suçlayamam. Ellerinden gel en iyi performansı sergilediler. Arsenal ' e karşı saygım var. Ama bugünkü performansımız bizi umutlandırdı. Emirates ' te oynayacağız bu defa taraftarlarının desteğini arkalarına alacaklar. Orada gol atabileceğimize inanıyorum. Bunu bugün gösterdik. Böyle performanslar özgüveninizi yükseltir. 14 oyuncum da harika bir performans ortaya koydu. Bugün en önemli oyuncum Atiba yoktu. O önemli bir oyuncu. Arsenal ise Ramsey ' i rövanşta kullanamayacak. Ramsey Arsenal ' in en iyi oyuncusu. Oraya alışverişe ya da turistik geziye gitmiyoruz. Hedeflerimiz var. Bazıları buna hayal, bazıları plan diyebilir. Orada elimizden geleni yapacağız” açıklamasını yaptı.

“AŞIRI REAKSİYON GÖSTERDİM”

Maçın son dakikalarında hakem tarafından atılan Bilic, bu konuda şu şekilde konuştu:
“Bir hata yapmış olabilirim. Özür diledim. Küfür ya da hakaret yok ortada. Arsene Wenger ve hakemden de özür diledim. Aşırı reaksiyon gösterdim. Ama ciddi bir şey yok. Ben de bu tip durumlara alışık değilim. Burada ikinci kez atılıyorum. Londra ' da kulübede olmamam için herhangi bir sebep görmüyorum. Orada kulübede olacağıma inanıyorum” dedi.

“TAKIMIN DENGESİ OTURDU”

Takımın performansının üst seviyede olmasıyla ilgili gelen bir soru üzerine Hırvat teknik adam, “Biz sezona olduğundan erken başladık. Feyenoord eşleşmesi, Fenerbaçe ve Chelsea maçı sonrası buraya geldik. Wigan maçı dışında hiçbir maçı kaybetmedik. Takımın dengesi oturdu. Feyenoord eşleşmesinden özgüvenle çıktık. Bugün de Arsenal ' e karşı çılgınca baskı yapamayacağımızı biliyorduk. Derli toplu savunma yapmalıydık. Mümkün olduğu kadar direk oynamamız gerekiyordu. Bu planı gayet iyi uyguladık. Bu planı uygulayan oyuncular bunu çok iyi yaptı. Feyenoord maçında da aynı şekilde oldu bu. Londra ' daki rövanşı umutlu kılan da bu. Oraya umut taşıdığımızı gördük” şeklinde konuştu.
Bilic, açıklamasının son bölümünde Demba Ba ' ya artı bir parantez açarak, “Demba Ba oyunumuza büyük bir katkı sağlıyor. Bizi farklı bir seviyeye taşıyan bir oyuncu. Onun takımımızın parçası olmasından dolayı gururluyum. Biz ondan beklentilerimizi biliyoruz o da buna cevap veriyor” dedi.

ARSENAL CEPHESİ

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger de zor bir maç olduğuna değinerek, “Beşiktaş yüzde yüz tempoyla oynadı. Konsantrasyonu en üst seviyede tutmamız gerekiyor. Sonuçta 90 dakika maç oynadık ve elimizden geleni yaptık” dedi.

Ramsey ' in gördüğü kırmızı kart ile ilgili soru üzerine, tecrübeli teknik adam şu cevabı verdi:
“Birinci kartta haklı olabilir ama ikinci kart ağırdı. Bize yapılan faullere oranla kart konusunda bir adaletsizlik olabilir. Ayrıca ikinci yarı hakemin performansı çok kötüydü. En basitinden ikinci sarı kartı buna yeter. Bu ezici bir karardı. Bu da hakem için üzücü bir maç olabilir.”
Her zaman kazanmak istediklerini aktaran Arsen Wenger, “Beşiktaş da biz de kazanabilirdik. Belki beraberlik eşitliğin olması, hak edilen oldu diyebiliriz. Sonuçta Beşiktaş iyi oynayan ve iyi bir takım. Ama bir sonraki maçta evimizde olacağız. Yapmamız gerekeni biliyoruz. Ve elimizden geleni de yapacağız” açıklamasını yaptı.
Bilic ' in atılması ile ilgili gelen bir soruya Wenger şu şekilde cevap verdi:
“Kararı ben vermedim, ben verecek olsam yapmazdım. Bilic ile hakem arasındaki konuşmalar hep devam etti. Bunu kendisi daha iyi açıklayabilir.”
Takımdaki eksikler ile alakalı da açıklamalarda bulunan Arsenal Teknik Direktörü, “Oyuncuların geri gelmesi ile birlikte daha iyi olacağız. Mesut Özil ve öteki oyun geri aldığımda hepsi takıma entegre olacak. O zaman daha iyi olacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

20 Ağustos 2014 Çarşamba günü yayınlandı