Beşkitaş 3 - 0 Sanica Boru Elazığspor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig ' in 4. haftasında kendi sahasında Sanica Boru Elazığspor ' u 3-0 mağlup etti.Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, daha önceden kendisinin de Anadolu kulüplerinde çalıştığını vurgulayarak, “Anadolu kulüpleri büyüklerle maç yaptığı zaman özellikle oyunun ilk 20-25 dakikasında alan daraltarak kontra ataklardan pozisyon bulmaya çalışırlar. Biz bunu bildiğimiz halde çok etkili olamadık. İstediğimiz pozisyonları bulamadığımız için kötü bir görüntü sergiledik. 20. dakikadan sonra biz oyuna ağırlığımızı koymaya başladık. Ama istediğimiz pozisyonları bulamadık. İkinci yarı mükemmel bir oyun oynadık. Özellikle bulduğumuz ilk golden sonra oyun çözüldü. Biz her zaman bu dirençle oynarsak, rakibin direnci düştüğünde ve bizimki arttığında farklı skorlar alırız” dedi.
Sivok Bülent Uygun Elazığspor Holosko Karadeniz 


Maçın sonunda Bülent Uygun ' un yaşadığı olayı tasvip etmediğini söyleyen Aybaba, “Bülent hocaya geçmiş olsun diliyorum. Beşiktaş için mücadele edenlerin böyle keyifli ortamları bozmaması gerekiyor. Doğru şeyler değil. Biz Beşiktaşlılara yakışmıyor. Buraya gelenler sadece Beşiktaş için geliyor. Sayıları artacaktır. İçerdeki oyuncularımızın mücadelesiyle destek gelecektir. Taraftara teşekkür ederim” diye konuştu.

Beşiktaş'ın genel oyun planıyla ilgili bilgi veren Samet Aybaba, şöyle konuştu:

“Futbolun içinde her şey var. Her karşılaşmaya farklı anlayışla çıkıyorsunuz. Farklı düşünceler, farklı forvet ve hücum tercihleri olacak. Savunmada da farklı tercihler olacak. Genel oyun planımız rakipten daha fazla koşmak, daha fazla şut atmak ve daha fazla istemek. Bir takım görüntüsü vereceğiz. Bütün bunları bir araya getirdiğimiz de istediklerimiz alacağız. Bunları yapacağımız maçlar olacak. Yapamayacağımız karşılaşmalar da olacak. Bu durumda duran toplar ve yıldız oyuncularımız devreye girecek.”

Batuhan Karadeniz'in performansına değinen Aybaba, “Bu maçta düşük seviyedeydi. Her zaman aynı performansı alamazsınız. Onun performansını yükseltmek için daha çok çalışmamız gerekiyor. Almeida da artık bizim oyuncumuz. Transfer dönemi bitti. Kapasitesini yükseltmemiz lazım. Bunu başaracağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Beşiktaşlı savunma oyuncusu Sivok, ilk yarıda rakibi açamadıklarını anlatarak, “İlk yarıda iyi mücadele ettik. Rakibe pozisyon vermedik. Fakat ikinci yarıda duran topla rakibin kilidini açtık. Sonrasında oyuna ağırlığımızı koyarak daha çok pozisyon bulduk. Rakibe karşı kalitemizi ortaya koyduk. Bu şekilde performans gösterdiğimiz zaman farkımızı belli ediyoruz. Geçen senelere göre farkımızı takım oyunu ortaya koymamız. Takım oyunu oynayarak galibiyetler almaya başladık”

Siyah-beyazlı oyuncu Holosko, maçın zor olacağını bildiklerini vurgulayarak, “Rakibin kapanarak kontra ataklardan pozisyonlar bulacağını biliyorduk. Bu tahmin ettiğimiz gibi oldu. İlk 20 dakika pozisyonumuz yoktu. Sonra daha iyi paslaşarak birkaç pozisyon bulduk. Maçın ikinci yarısına çok iyi başladık. Çok istekli ve başarılı bir oyun sergiledik. İlerleyen haftalarda daha da iyi olacağız” açıklamasında bulundu.

Sivok ' un maçtan önce kendisine gol atacağını söylediğini anlatan Holosko, Çek oyuncuyu attığı golden dolayı kutladığı ifade etti.
18 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı