Beşiktaş, Yeniden Yapılanıyor

Beşiktaş Kulübü kurumsal değerleri ile futbolda yeniden yapılanma stratejisini açıkladı.
Eskişehirspor Avrupa Fikret Orman Futbol Sporu Amatör 


Beşiktaş Kulübü ' nün yeniden yapılanma çalışmaları, Beşiktaş Genel Sekreteri Mesut Urgancılar, Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ve Beşiktaş Yeniden Yapılanma Komitesi Başkanı Adnan Dalgakıran ' ın ev sahipliğinde Ataköy Sheraton Hotel ' de düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı.

Beşiktaş Yeniden Yapılanma Komitesi Başkanı Adnan Dalgakıran, Beşiktaş ' ın 2012- 2023 yıllarını kapsayan yaklaşık 10 yıllık bir strateji ortaya koyduğunu belirterek, bu stratejinin Kurumsallaşma, Mali Yapı, Kurumsal İletişim, Pazarlama ve Sporcu Yönetimi ' ni içeren 5 ana bölümden oluştuğunu belirtti. Amatör şubeler, basketbol ve futbolu içeren sporcu yönetimi stratejileri içinde futbolun, çalışmanın en önemli adımı oluşturduğunu vurgulayan Dalgakıran, yeniden yapılanma çalışmaları konusunda şunları söyledi: “Bu çalışmanın ekseninde, başta Sayın Başkanımız Fikret Orman olmak üzere, BJK Yönetim Kurulu, Teknik heyetimiz ve profesyonellerimizin, aynı ortak ruh ve amaç etrafında toplanarak, Türk futbolunun geleceğini şekillendiren bir vizyon ortaya koyma çabası yatmaktadır. Hedefimiz; açık, şeffaf denetlenebilir, hesap verebilir bir yönetim anlaşıyla, sürekliliği olan bir başarı trendi yakalamak, tüm paydaşlarımızın gurur duyduğu Avrupa ' nın önde gelen kulüplerinden biri olmaktır.”

MESUT URGANCILAR: “KULÜBÜMÜZ ARTIK BU DEĞERLER ÇATISI ALTINDA HAREKET EDECEKTİR”
Kurumsal Değerler Çalışması hakkında bilgi veren Beşiktaş Genel Sekreteri Mesut Urgancılar, Beşiktaş camiasının yüzyıl içinde, dilden dile, gönülden gönüle aktarılan sözlü kültür unsurlarının, bundan böyle birer yazılı kültür unsuru olarak gelecek kuşaklara aktarılacağını ifade ederek, “Tanımladığımız değerler aslında yıllardır yaşadığımız, gündelik hayatımızın parçası olan Beşiktaşımızın, ruhunda ve duruşunda iz bırakmış temel unsurlardır. Camiamızın tüm paydaşları nezdinde yaptığımız Kamuoyu Araştırması ' nın çıktılarıyla da doğrulanan bu değerlerimiz, bu çalışmayla belgelenmiş oldu. Artık yöneticilerimiz, oyuncularımız ve çalışanlarımız, bu değerler çatısı altında hareket edecektir” diye konuştu.

TAMER KIRAN: “98 MAÇTA 70 FUTBOLCU İZLENDİ”
Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran da futbolda yeniden yapılanma çalışmalarında en önemli yeniliğin, kulübün futbolda ' Teknik Kalbi ' olarak tanımladıkları, futbol komitesindeki yeni idari yapılanma olduğunu, bu yapılanmaya göre Futbol Komitesi ' nin yapısının değiştirilerek A takım teknik direktörü, izleme ve özkaynak yöneticileri ve İdari Direktör ' ün de artık komite üyesi olacağını söyledi.

Sezon planlaması sistemi ile uzun vadeli profesyonel futbol yönetim stratejilerini hayata geçireceklerini anlatan Tamer Kıran, izlemeye dayalı scouting sisteminin uygulanarak video izlemeleri ile transfere son verilen, Yönetim Kurulu üyelerinin transfer yapmadığı, özkaynak düzeninin öneminin arttığı yeni bir dönemin başladığını vurguladı.
Kıran, çalışmalarına başlayan izleme birimi ' nin 2 ay içinde 98 maçta 70 futbolcuyu takip ettiğini belirterek, özkaynak değerlendirmeleriyle koordineli ilerleyecek bu çalışmaların neticesinde hedeflerinin; uzun dönemli stratejiye uygun, nitelikli oyuncuları uygun maliyetle transfer etmek ve özkaynak düzeninden üç yılda 2 oyuncuyu A Takım ' a kazandırmak olduğunu söyledi.

SATIRBAŞLARI İLE FUTBOLDA YENİDEN YAPILANMA
Türkiye ve dünyada örnek alınan futbol takımı olmak vizyonu, tüm turnuvalarda final oynamak, 5 yılda Avrupa ' nın en iyi 16 takımı arasında olmak hedefleriyle, sürdürülebilir ve sürekli yükselen sportif başarı için; “Şerefimizle Oynarız, Hakkımızla Kazanırız, Halkın Takımıyız, Özümüzde Güç Alırız, Tutkuyla Bağlıyız.” ifadeleriyle tanımlanan Beşiktaş JK ' nin Kurumsal Değerleri, her alanda temel hareket noktası olacak. Yöneticiler, sporcular, çalışanlar ve taraftarların, bu değerlere göre yönetmesi, yarışması, çalışması veve desteklemesi beklenecek. Bir Beşiktaş futbolcusu, oynadığı pozisyondan bağımsız, önce bu değerleri benimseyecek ve belirlenmiş temel niteliklerini geliştirecek. Sportif başarı dışında, futbolculardan tavır ve tutum beklentiler açısından FİFA Kriterlerini kapsayan BJK ' ye özgü tanımlanmış çerçevede hareket edecek.

Futbolda Yeniden Yapılanma Organizasyon Yapısı ' nda;
Futbol Komitesi, futbolda Beşiktaş ' ın “Teknik Kalbi” olacak. Futbol Komitesi çalışmalarında Sezon Planlaması Sistemi uygulanacak, tüm birimler koordineli çalışacak, teknik yöneticiler de Futbol Komitesi üyesi olacaklar. Beşiktaş Kulübü Futbolda Yeniden Yapılanma Projesi ' nde tüm sistem A Takımı ' nın uzun vadeli hedeflerine ulaşması için çalışacak. Yönetim Kurulu üyeleri transfer yapmayacak. Beşiktaş Futbol A Takımı ' nın uzun vadeli hedeflerine ulaşmasında Özkaynak ve İzleme Sistemleri ve Yönetimi esas alınacak.

Özkaynak düzeninde;
Beşiktaş Yönetimi, sistemin korunmasına dönük iradesini açıkça beyan ettiği Özkaynak Düzeni ' nin başarısı için çalışacak.
Özkaynak Düzeni içinde 3 yılda 2 oyuncunun A Takım ' a kazandırılması hedeflenecek. Tüm Özkaynak takımları nitelikli tesislere kavuşturulacak. Özkaynaklar için özel bütçe oluşturulacak, bütçe içinde nitelikli genç oyuncu alımı için özel kaynak ayrılacak. Pilot takım bulunarak bu takım kulüp bünyesine kazandırılacak ve tüm oyuncuların gerekli maç sayılarına ulaşması sağlanacak. BJK Futbol Okulları Özkaynak Düzeni ' ne entegre edilecek, mevcut Beşiktaş Eğitim Bursu geliştirilecek Kurumsallaşma kapsamında Özkaynak düzeninin tüm sistem ve uygulamaları yazılı hale getirilerek, en iyi örneklere göre yeni uygulamalar geliştirilecek.

İzleme Çalışmaları ' nda;
Uzun dönemli stratejilere göre izleme yapılacak. Video izlemeyle transfer yapılmayacak. Tam zamanlı ve yarı zamanlı scoutların yanısıra gönüllü scoutlardan yararlanılacak. İdari Yönetim ' de; genel yapının işleyişindaki tüm operasyonlardan sorumlu olacak. “Özümüzden Güç Alırız” değer ve prensibi doğrultusunda oluşturulacak Teknik Danışmanlar Komitesi, kulübün vizyonunu geliştirmede, ortak akıl ve iletişim zemini oluşturacak.
7 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı