Beşiktaş Milangaz - Galatasaray Medical Park Maçının Ardından

Beko Basketbol Ligi Play-off yarı final serisinde Galatasaray Medical Park'ı 3-1'le geçen Beşiktaş Milangaz Başantrenörü Ergin Ataman, Anadolu Efes'in 1996'da başardığı gibi, lig şampiyonluğunu da kazanarak, bu sezon mücadele ettikleri 3 kulvarda da başarıyı yakalamak istediklerini söyledi.
Avrupa Banvit Basketbol Avrupa Ligi Anadolu Efes 


Ataman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Galatasaray Medical Park'ı tebrik etti. Sarı-kırmızılıların THY Avrupa Ligi'nde ve ligde sezon başından bu yana iyi basketbol oynadığını kaydeden Ataman, “Beşiktaş Milangaz'ın ise Play-off'lar başladığından beri yükselen grafiği var. Kazanılan Türkiye Kupası ve Avrupa kupası nedeniyle üzerimizde çok büyük bir özgüven var. 6 tane Play-off'ta maç yaptık. 6 tane derbi. 2 Fenerbahçe Ülker ve 4 maçta 3 Galatasaray Medical Park galibiyeti. Bu da takımımızın gücünü gösteriyor” dedi.
Galatasaray Medical Park'ın bu maçta da iyi mücadele ettiğini, özellikle ilk yarıda kendilerinin istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını kaydeden Ataman, “İlk devre iyi savunma yapamadık, çok yumuşak kaldık. Galatasaray ise aksine artık stresten kurtulmuş, son derece sert ve organize bir basketbol oynadı. Soyunma odasında bunun bir maç olduğunu, normal bir maç gibi oynamamız gerektiğini konuştuk. Savunmamızı sertleştirdik. Daha hızlı hücuma çıktık. Galatasaray'ın bulduğu kolay ikili oyunları kestik ve onları dış atışlara zorlamaya başladık. Onlarda da düşük yüzdeler gelince maçın momentumunu son periyotta elimize aldık. Arroyo'nun tecrübesi, 'winner' özelliği Hawkins ile birleşince oyunun kontrolünü elimize aldık. Mensah Bonsu'yu da iyi kullandık. Çok değerli bir galibiyet aldık. Artık tek bir hedef var. Üç kupayı bir sezonda Beşiktaş'ın müzesine getirip 1996'daki Anadolu Efes'in yaptığı gibi, aynı sezonda tüm kupaları kazanmak istiyoruz. Bundan sonra tek hedef Türkiye ligi şampiyonluğu” ifadelerini kullandı.

Maçın ardından Galatasaray Medical Park Başantrenörü Oktay Mahmuti'nin hakemlere yönelik sözleri hatırlatıldığında, sezon başında hakemler hakkında konuşmama kararı aldığını dile getiren Ataman, şöyle dedi:

“Kaybettiğimiz maçlardan sonra dahi hakemler hakkında konuşmadım. Burada tabii ki saha avantajınız var. Kendi sahanızda oynuyorsunuz, ama ben maçın bir kere son periyotuna kadar hakemlerden şikayeti olan taraf varsa, biz olabilirdik diye düşünüyorum. Baktığımızda hep pozisyonlarda normal bir şekilde itiraz eden taraf bizdik. Son periyotta bu kez hakem kararları belki Galatasaray aleyhine dönmüştür, ama bunun ben baskıyla ya da herhangi bir sebeple olduğunu düşünmüyorum. Maçın gidişatı içinde çalınan düdüklere baktığınızda bence eşittir. Bir tek Andric'e 2,5 dakika kala çalınan düdük, belki ağır kaçmış olabilir, ama bunun da mutlaka haklı nedeni vardır. Durup dururken kimse, teknik faulü seyirci bağırıyor diye çalmaz. Ayrıca hakemler maçın başından itibaren kontrolü Galatasaray'ın lehine vermezlerdi. Bizim de maç içinde birçok şikayetimiz oldu. Özellikle Mensah Bonsu'yla alakalı. Zor bir seri. Hakemler için de zor. Ancak yine de rakiplerin görüşlerine saygılıyım.”

“SİNAN ERDEM'DE OYNAMALIYIZ”

Ataman, final serisinde Anadolu Efes ile Banvit arasında tercih yapmadığını, hangi takım hak ediyorsa o takımın rakipleri olmasını istediğini belirterek, “2 gün üst üste pazar ve salı günü hafta içinde 20 bin seyircinin basketbol maçına gelmesi Türkiye'de ve Avrupa'da tarihi bir olaydır. Avrupa'da da bunun bir benzeri yok. Şimdi böyle bir ortam varken, rakip kim olursa olsun final maçını Akatlar'a almayız. Bunu yönetim kuruluyla paylaşıp bir karar alacağız. Çünkü oraya alırsak bu seyirciye yazık. Çünkü bu seyirci şampiyonluk istiyor” şeklinde konuştu.

“MİLANGAZ'IN SÖZLEŞMESİ 15 GÜN SONRA BİTİYOR”

Takımın gelecek yıl THY Avrupa Ligi'nde mücadele edeceğini, ancak buna ilişkin bir planlamayı henüz yapmadıklarını dile getiren Ataman, Milangaz ile olan sponsorluk sözleşmelerinin 15 gün sonra sona ereceğini hatırlatarak, “Erdoğan Demirören bize çok büyük destek veriyor. Başkanımız Fikret Orman da bu birlikteliğin devam etmesini istiyor. Ümit ediyorum bu birliktelik devam eder. Beşiktaş'ın basketboldaki hedefleri büyüyor. Bu camia Avrupa Ligi'ni kaldırabileceğini gösterdi. Avrupa Ligi'nde de her maçımızı biz 20 bin kişiye oynarız. Ancak acil olarak önümüzü görmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Ersin Dağlı ise zor bir karşılaşmadan galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Siyah-beyazlı oyuncu, hedeflerinin finalde de rakiplerini yenerek şampiyonluğa ulaşmak olduğunu ifade etti.

GALATASARAY MEDİCAL PARK CEPHESİ

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Medical Park Başantrenörü Oktay Mahmuti, hakemleri eleştirdi.

Mahmuti, Beşiktaş Milangaz'ın oyuncularını, Siyah-beyazlı camiayı ve Ergin Ataman'ı tebrik ederek, iki taraf için de zor bir seri olduğunu söyledi. Mahmuti, “Hakemlik adına utanç verici bir geceden sonra birisi, 'Bizim hakemlerimiz çok iyidir' demeden önce bence iyi bir düşünsün. Basketboldan biraz anlayan bunu görmüş olurdu bu gece. Etki altında kalan, düdük çalmaya korkan, tereddüt eden, sürekli provokasyonlara göz yuman, sürekli gerginliği had safhaya çıkartan, dirayetsizlik sonucunda oyunun ritmini bozan bir yönetim herhalde ligdeki Play-off mücadelelerine yakışan bir şey değildi” dedi.

Verilen emeklere yazık edildiğini söyleyen Mahmuti, “Biz yine kaybedebilirdik. Bu, hiçbir zaman Beşiktaş'ın galibiyetinin değerini küçültmesin, ama yaşananlar Türk basketbolu adına ayıptır” şeklinde konuştu.

Galatasaray Medical Park'ın yıldız basketbolcusu Furkan Aldemir ise kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, “Maç hakkında çok konuşmak istemiyorum. Bir sezon boyunca iyi mücadele ettik. Takım arkadaşlarıma ve antrenörlerime teşekkür etmek istiyorum. Bir dahaki sezona çok daha iyi ve hazır şekilde gelerek inşallah şampiyonluğa ulaşırız” diye konuştu.

Furkan Aldemir, karşılaşmanın hakemini değerlendirmesi istendiğinde ise “Hakemler hakkında konuşmak bana düşmez” cevabını verdi.
23 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı