Beşiktaş - Fenerbahçe Ülker: 70-78 Maç Özeti

Beşiktaş - Fenerbahçe Ülker: 70-78 Maç Özeti İzle... Fenerbahçe Ülker derbi mücadelesinde Beşiktaş ' ı, Abdi İpekçi Spor Salonu ' nda 70-78 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Sarı lacivertliler bir ara farkı 18 sayıya kadar çıkarmasına rağmen son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne olan maçı kazanarak Beko Basketbol Ligi ' ndeki galibiyet serisini 5 maça çıkardı.
Fenerbahçe Doğuş Beşiktaş Ömer Onan 


Beko Basketbol Ligi ' nin 19. haftasında Euroleague Top 16 turunda aynı grupta yer alan Beşiktaş ile Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu ' nda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe Ülker, bir ara farkı 18 sayıya kadar çıkardığı maçta Beşiktaş ' ı 70-78 mağlup etti ve ligdeki galibiyet serisini 5 ' e çıkardı. Sarı lacivertliler bu galibiyetle liderliğini sürdürdü.

Maçın ilk dakiakalarında iki takım da skor üretmekte zorlanırken, ilk 2.5 dakika basket olmadı. Markota ' nın hücumda sahne almasıyla birlikte skor üstünlüğünü ele geçiren siyah beyazlılar, ilk 5 dakikayı 7-4 önde geçti. Beşiktaş ' ın yaptığı hataları iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, arayı kapatarak 8-7 öne geçti. Savunma sertliğini artıran sarı lacivertliler, kenardan gelen oyuncuların da skora katkı yapmasıyla birlikte farkı açmaya başladı ve ilk çeyreği de 17-11 önde kapattı.

İkinci çeyreğe de üst üste basketlerle başlayan Fenerbahçe Ülker, skoru 22-11 ' e getirerek farkı çift hanelere taşıdı. Serhat Çetin ve Cemal Nalga ' nın basketleriyle rakibine cevap veren Beşiktaş, farkı 6 sayıya kadar indirdi. Ancak skor üretmekte zorlanmayan sarı lacivertliler, ilk devrenin bitimine 5.5 dakika kala skoru 32-21 yaparak farkı yeniden çift hanelere çıkardı. Beşiktaş ' ın yaptığı basit top kayıplarından kolay sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, farkı bir ara 18 sayıya kadar çıkardı ve soyunma odasına da 42-29 üstün gitti.

Karşılaşmanın 3. çeyreğine Beşiktaş çok hızlı başladı. Üst üste sayılar bulan siyah beyazlılar, ilk 2 dakika içinde farkı 10 sayıya indirdi. Fenerbahçe Ülker savunmasını aşmakta zorlanmayan Beşiktaş, arayı kapatmaya devam etti ve farkı 3 sayıya kadar indirdi. Çeyreğin son 2 dakikasına girilirken ipleri eline geçiren siyah beyazlılar, skoru 51-50 ' ye getirerek farkı 1 sayıya indirdi. Ev sahibi takım Cevher ' in 3 sayılık basketiyle 53-51 öne geçerken, Fenerbahçe Ülker rakibine Batiste ' nin serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla cevap verdi ve son çeyreğe 53-53 eşitlikle girildi.

Son çeyreğin ilk bölümünde iki takım da skor üretmekte çok zorlandı. Ömer Onan ve Bogdanovic ' in basketleriyle 5-0 ' lık seri yakalayan Fenerbahçe Ülker, son 5 dakikaya 66-58 üstün girdi. Markota ' nın 3 sayılık basketiyle son 4 dakikaya girilirken siyah beyazlılar farkı 3 sayıya indirdi: 63-66. Ancak kalan bölümde oyunu kontrol eden Fenerbahçe Ülker, rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve maçı da 70-78 ' lik skorla kazandı.
26 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı