Beni suçlamak için çaba harcadılar

Olgun Aydın (Peker), şike davasına adının nasıl karıştığını anlattı. Aydın, “Beni suçlamak için çaba harcadılar” dedi.
Abdülkerim Durmaz Şike Davası Ağır Ceza Mahkemesi Olgun Peker Bülent Uygun 


Beyaz TV ' de yayınlanan Ertem Şener ' in modoratörlüğünde; Ahmet Çakar, Rasim Ozan Kütahyalı, Sinan Engin ve Abdülkerim Durmaz ' ın yorumlarıyla devam eden “Derin Futbol” programı tüm hızıyla gerçekleri gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor

Ertem Şener ve Beyaz TV muhabiri Devrim Zengin Olgun Peker ' le bir röportaj gerçekleştirdi.
Kendisine artık Peker soyadıyla değil, mahkeme kararıyla değiştirdiği soyadı olan Aydın ' la hitap edilmesini isteyen Olgun Aydın (Peker), şike sürecine adının nasıl karıştırıldığını sadece ve ilk kez Beyaz TV ' ye belgeleriyle birlikte açıkladı.

İşte Olgun Aydın (Peker) in o röportajından satırbaşları:

“Siz bu davada bir numara olmayı kabul ettiniz mi? Neden bir numara olarak anılıyorsunuz?”

“Ben bu sorunun cevabını hiç bulamadım. Bu sorunun cevabını beni bir numara olarak adlandıranlara sormak lazım. Çünkü bildiğim kadarıyla Türkiye tarihinde ilk kez böyle bir şey oldu. Benim şike davasıyla uzaktan yakından hiç bir alakam yok. Şike var ya da yok bilmiyorum, varsa da beni ilgilendirmez, ben kimsenin avukatı değilim. Ama şunu biliyorum ki bu şike davası değil.”

“Türkiye ' de şike yapılıyor mu?”

“Bilemem. Ben şikeyi konuşmakta istemem. Ben sadece bu muhatap olduğum davanın içeriğini tüm insanların iyi anlaması için bu röportajı kabul ettim. Şike olmadığını ben biliyorum. Hala sporun içindeki birtakım insanlar olsun, toplumdaki birtakım insanlar olsun benim şikeden berat ettiğimi, benim şikeden ceza almadığımı, şikeden bana mahkemede bir tane bile soru sorulmadığını bilmiyorlar. Şike davasının bir numaralı sanığına mahkeme sürecinde bir tane bile soru sorulmadı. Hatta ısrarla talep ettiğim zaman oldu, bana konuyla ilgili soru sorun diye ama maalesef sormadılar.”

HER ŞEY BÜLENT UYGUN ' UN ESKİŞEHİRSPOR ' A TRANSFERİYLE BAŞLADI

“Asayiş büroya bağlı amirlik 14 Kasım 2010 ' da Bochum dosyasına dayanarak bizim hakkımızda tahkikata başlıyorlar. Bu dosyayı önce Sarıyer ' de bir savcımız takip etti. Sonra Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesi ' ne gitti. Benim hiç bir yerinde ismimin geçmediği bu dosya burada görülürken birden asayiş şube dedi ki; Olgun Aydın, Bülent Uygun böyle bir oluşumun içinde. Bence her şey Bülent Uygun ' un Bucaspor ' dan Eskişehirspor ' a 6 Ekim ' deki trasferiyle başladı.”

“GENÇLERBİRLİĞİNE TRANSFER OL” DEDİM

“Bucaspor-Bursaspor maçına gittik, maçı izledik, maç bitti. Ben İbrahim başkanı beklerken Bülent Uygun ' la Hakan Şükür gelmişti. Onunla konuşurken beni gördü, benim yanıma geldi. Selamlaştık, konuştuk, sonra biz başkanla yemeğe geçtik. Bu haftadan sonra Bülent Uygun Eskişehirspor ' a transfer oldu. Benim bu transferde aracı olduğumu bu transferi benim yaptığımı yazmışlar. O zaman Gençlerbirliği ' de Bülent Uygun ' u istiyordu. Ben de Bülent Uygun ' u aradım, Bak böyle böyle şeyler yazıyorlar, bence sen Gençlerbirliğine transfer ol, bu işin sonrasında sıkıntı olabilir dedim. Ama o Eskişehirspor ' u tercih etti.”

YETKİSİZ MENAJERLİK DİYE BASINA SERVİS ETTİLER

“Bu davayı başlatan Emniyet Müdürümüz Buca doğumlu ve Bucaspor kongre üyesi.
Yetkisiz menajerlik diye Bülent Uygun ' la beni durup dururken basına servis ediyorlar, bir anda her şey hızlanıyor. Sonra 14 Kasım ' da Asayiş Şube bu rapor ' u yazıp, işlemi başlatıyor. Bu arada zaten telefonlarımız dinleniyor Giresunsporda ' da kongre süreci var. O dönem ki Giresunspor başkanı da o zaman ki kötü olayları da bana bağlıyor. Bu başkanı alıyorlar, Olgun Peker sana Giresun başkanlığında şunları şunları yapıyor diyorlar. Bu arkadaşımızın da bana karşı bir ön yargısı olduğu için, 22 Kasım ' da durduk yere şehri çeteler yönetiyor diye bir açıklama yapıyor. 23 Kasım ' da bir oluşum var, çeteler var diye İstanbul ' daki Bucaspor ' lu müdürümüzün imzasıyla dosyayı buraya yolluyorlar. Burada bir olayı, bir çete varsa Giresun ' un ilgilenmesi lazım İstanbul ' un değil.”

DOSYANIN BAŞINDAKİ İSİM ZEKERİYA ÖZ

'Bu dosya savcı Mehmet Berk'e teslim edildi. Ama aslında dosyayı başlatan Zekeriya Öz'dür'

SEBEP BEN DEĞİLİM BU DAVA AZİZ YILDIRIM'IN ÜSTÜNE KURULDU

'Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe'nin Başkanı olarak tanıdım. Kendisiyle kişisel olarka çok yakın değilim. Bence Fenerbahçe'ye çok güzel başkanlık yapıyor. Kimsenin onu bu konuda eleştirebileceğini sanmıyorum. Mahmut Uslu'nun benimle ilgili açıklamaları çok rahatsız etti. Sanki davanın sorumlusu gerçekten benim, Sayın Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe benim yüzümden zor duruma düşmüş gibi konuştu. Bu davanın sebebi ben değilim. Bu dava Aziz Yıldırım'ın üstünde kurulmuştur. Biz de Yıldırım'a ulaşmak için davaya eklendik. Biz de yumuşak toprak olduğumuz için davaya dahil edildik.'


BAYAZ GAZETE


Abdülkerim Durmaz Hakkında
Hocası Osman Odman namı değer "Lağım Osman"dır. Karagümrük genç ve amatör takımdayken birçok kez şampiyonluk ve kupa kazandı. Karagümrük A Takımında ilk maçı 1978 senesinde Tarsus İdmanyurdu maçı oldu. 1982-1983 sezonunda 1.Lige çıkan Karagümrük takımının en etkili ve 16 golle gol kralı futbolcusu idi. Karagümrük takımında libero mevkiinde gösterdiği başarılı futbolla dikkatleri çekti ve 1984-1985 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-lac...
devamı
16 Eylül 2014 Salı günü yayınlandı