Bengü Karakucak Güreşlerini Yalçın Sözen Kazandı

Samsun Bafra Bengülüler Derneği tarafından düzenlenen 22. Geleneksel Karakucak Güreş Şenlikleri'n de Yalçın Sözen Başpehlivan oldu.
Belediye Başkanı Suat Kılıç Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Bakanı Yusuf Ziya Yılmaz 


Bengü Yaylası'nda düzenlenen geleneksel karakucak güreşlerine Ak Parti Samsun Milletvekili eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 35 İş adamının katıldığı ağalık yarışını ise 200 bin lira ile İlyas Yahşi kazanarak güreş ağası oldu.

Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmada, ' Sizin buraya gelme amacınız sadece güreş seyretmek olmadığını ben çok iyi biliyorum. Buraya gelme amacınızın özünde hasret gidermek var. Bir çoğunuz Samsun ' un dışında yaşıyorsunuz. Özellikle yaz aylarında hasret gidermek için geliyorsunuz. Burada ki varlığınızın da temel nedeni köklerinizin , bağlarınızın kaybedilmemesi için. Hatıralarınızın anılarınızın yaşatılmasına dönük hassasiyetten kaynaklanan bir gayretle buralara kadar geliyorsunuz onun için sizi tebrik ediyorum. Özellikle barajın oluşturduğu kamulaşmadan sonra dağılmış olan köylerdeki sosyal birlikteliği ve beraberliği yaşatmak için kurduğunuz derneği de yaşatmaya dönük çalışmalarınızın önünde de bu var. Bir daha ki sene inşallah bu büyük organizasyonu daha teşkilatlanmış bir alt yapıda olacak. Sizlere layık bir şekilde bu güreşleri organize edeceğiz “ dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ' Düne kadar daha köy yollarımız da asfalt yoktu. Bundan sonra bu işler büyükşehirin işi. Büyükşehir Belediye Başkanını gördüğünüz yerde 'Başkanım hoş geldin sefalar getirdin, seni çok seviyoruz, köy yollarımız da asfalt yok asfalt istiyoruz ' diye bunları konuşmanız lazım. Şimdi sistem değişti özel idare sistemi değil. Köy yollarının asfaltını artık Smasun Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Asfalt yapılıyor bozuluyor. Yapılmadı derseniz gözüne dizinize durur. Bizden başka köy yollarında çalışan olmadı. Köylü için bizden başka çalışan olmadı. Şuralarda ne bakan gördünüz ne milletvekili gördünüz biz gelene kadar. Biz gelene kadar köylüyü kucaklayan bir tane adam görmediniz. İnsanlar ilaç kuyruklarında ölüyordu. Ameliyat olamıyordu insanlar , hastanelerin kapılarından atıldığınız günü hatırlayın ' diye konuştu.

Güreşlere katılan 100 güreşçi kıyasıya mücadele etti. Zaman zaman ilginç anların yaşandığı güreşlerde güreşçiler rakiplerini karıştırdı. Yalçın Sözen ile Tanju Gemici finalde karşılaşarak nefes kestiler. Kıran kırana geçen mücadeleyi Yalçın Sözen Kazanarak başpehlivan oldu.

4 Ağustos 2014 Pazartesi günü yayınlandı