Belçika Cezayir: 2-1 Maç Özeti ve Golleri İzle (2014 Dünya Kupası) 17 Haziran 2014

Belçika Cezayir Maç Özeti İzle-Belçika Cezayir 2014 Dünya Kupası Maç Özeti ve Golleri İzle-Belçika Cezayir Dünya Kupası Geniş Özeti... Belçika Cezayir 2014 FIFA Dünya Kupası maçında karşılaştı. Belçika Cezayir maçı kıran kırana mücadeleye sahne oldu. Belçika, Cezayir' 2-1 mağlup etti. Belçika'nın Cezayir karşısında gollerini Marouane Fellaini ve Mertens kaydetti. Cezayir'in tek golünü Feghouli attı. Belçika, Cezayir karşısında 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak turnuvaya galibiyetle başlamış oldu. İşte Belçika Cezayir 2014 FIFA Dünya Kupası maçı geniş özeti...
Maç Özeti Belçika 2014 Fıfa Dünya Kupası Cezayir 


Cezayir Belçika 2014 FIFA Dünya Kupası Maç Özeti İzle - Dünya Kupası H Grubu'nda Belçika, son 20 dakikasına 1-0 yenik durumda girdiği maçta Cezayir'i Fellaini ve Mertens'in golleriyle 2-1 mağlup ederek, 'gizli favori' olarak gösterildiği turnuvaya 3 puanla başladı...

Belçika Cezayir Maç Özeti İzle 17 Haziran 2014 - Bir yanda Avrupa futbolunun en potansiyelli genç oyuncularından kurulu Belçika, diğer yanda Afrika'nın en büyüğü. Birçoklarına göre Dünya Kupası'nın gizli favorisi Belçika, Cezayir karşısında maça öyle bir başladı ki; bir süre daha 'gizli favori' kalmaya niyetli gibiydiler.

Sadece orta sahada pas yapabilen ve uzun süre Cezayir ceza sahasını bile göremeyen Belçikalılar, 24. dakikada ise Dünya Kupası gerçekleriyle yüzleşmek durumunda kaldı. Sol taraftan gelen ortaya hareketlenen Sofiane Feghouli, Jan Vertonghen'in müdahalesiyle yerde kaldı Cezayir penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Feghouli, takımını Belçika karşısında 1-0 öne geçirdi. Bu golle yenik duruma düşen Belçika, oyunu Cezayir yarı sahasında oynamasına rağmen devre sonuna kadar yaratıcılıktan uzaktı. Sadece 45. dakikada Eden Hazard'ın bireysel becerisiyle geliştirdiği atakta Nacer Chadli, sol çaprazdan karşı karşıya kaldı. Ancak istediği gibi vuramadı ve top Cezayir kalecisi Rais M'Bolhi'de kaldı.

İkinci yarıda ise Belçika'da günün etkisiz isimleri Chadli ve Lukaku oyundan çıkarken, yerlerine giren Mertens ve Origi, oyuna hareketlilik getirdi. Son olarak Belçika'da Fellaini'de oyuna girdi ve maçtaki rüzgar tersine döndü. 66. dakikada Origi, savunmadan gelen uzun topu önüne aldı ve Cezayir savunmasının arkasına sarktı. Ancak genç oyuncu istediği gol vuruşunu yapamadı ve kaleci ayaklarıyla bu topu çıkardı.

Belçika'nın dakikalar ilerledikçe artan baskısı, 70. dakikada sonuç verdi. Sağ taraftan Kevin De Bruyne'un ortasına kale sahası üzerinde çok iyi yükselen Marouane Fellaini, kafa vuruşuyla kalecinin üzerinden topu ağlarla buluşturdu ve skora 1-1'lik dengeyi getirdi. Bu gol, genç Belçika takımına ekstra bir motivasyon getirirken, Cezayir de skoru koruma düşüncesine kapıldı. Ancak 80. dakikada Belçika'nın en büyük yıldızı Eden Hazard, kendi başlattığı atakta Cezayir ceza sahasına kadar ilerledi ve sağ çaprazda müsait durumdaki Dries Mertens'in önüne bıraktı. Mertens de sert bir vuruşla takımını 80'inci dakikada 2-1 öne geçirdi.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Belçika, fazlasıyla zorlandığı, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçta, son 20 dakikadaki etkili futbolla geri dönmeyi başardı ve Cezayir'i 2-1 mağlup ederek turnuvaya 3 puanla başladı.


17 Haziran 2014 Salı günü yayınlandı