Barcelona Malaga: 3-1 Maçın Özeti (14 Ocak 2013)

Barcelona Malaga: 3-1 Maçın Özeti ve Golleri İzle... (14 Ocak 2013) İspanya La Liga'da namağlup lider Barcelona, deplasmanda konuk olduğu Malaga'yı Messi, Fabregas ve Thiago'nun golleriyle 3-1 mağlup etti. Malaga'nın tek sayısı ise Diego'dan geldi. Barcelona, NTV Spor'dan canlı yayınlanan mücadelede Malaga'yı 3-1mağlup etti. Messi'nin 1 gol 2 asistle oynadığı maçın ardından Katalan ekibi, en yakın rakibi ile arasındaki 11 puanlık farkı korudu.
Barcelona La Liga 


Tempolu başlayan mücadelede Barcelona, oyunu kontrolü altına almakta zorlanmadı. İlk dakikalardan itibaren oyunu rakip yarı alana yıkan konuk ekip, oldukça net fırsatlar yakaladı.

26. dakikada Fabregas sol çizgiden ortaladı ve Iniesta topun gelişine sert bir vuruş yaptı ancak kaleci Caballero mükemmel bir refleksle topu çelmeyi başardı.

Bu atağın hemen 1 dakika sonrasında konuk ekip, Messi ile aradığı golü buldu. Malaga defansında Toulalan kalecine topu gönderdi ancak Messi, Caballero'dan hızlı davrandı ve kaleciyi çalımlayarak topu ağlara gönderdi. 1-0.

29. dakikada Iniesta sol çaprazdan çalımlarla ceza alanına girdi. Penaltı noktasına doğru ilerledi ve topu Fabregas'ın önüne bıraktı. Fabregas'ın sert şutunda top direğin dibinden auta gitti ve bu pozisyonda Barcelona 2. gole çok yaklaştı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadelenin ilk devresi 1-0 Barcelona'nın üstünlüğü ile sonuçlandı.

Mücadelenin ikinci devresine konuk ekip golle başladı. 50. dakikada rakip yarı alanın ortasından, savunmanın arkasına Messi mükemmel bir pas gönderdi. Topla buluşan Fabregas sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldı ve yerden sert şutunda top uzak direk dibinden ağlarla buluştu. 2-0.

Malaga 60. dakikada Joaquin ile etkili geldi. Ceza yayı önünden soldaki arkadaşına pas vermek isteyen Joaquin'in gönderdiği topa Dani Alves ayak koydu ve kendi kalesine yönelen top az farkla kornere çıktı.

72. dakikada Barcelona hızlı hücuma çıktı. Sol kanatta topla buluşan Fabregas, kaleye orta-şut karışımı bir top gönderdi ancak kaleci Caballero topu parmaklarının ucuyla kornere gönderdi.

Xavi'nin pası ile sol kanatta topla buluşan Iniesta, pasını Alba'ya verdi. Topla birlikte çizgiye inen Alba, ortasını aptı ancak altıpas içinde topa dokunan olmadı ve 75. dakikada Barcelona 3. gole yaklaştığı bu pozisyondan eli boş döndü.

Oyuna 73'te giren Thiago, 10 dakika sonra takımını 3-0'a taşıyan goü Malaga ağlarına yolladı. Sağ kanatta aldığı topla rakiplerini tek tek geçen Thiago, Messi ile girdiği verkaçın ardından ceza yayı önünden sert bir şut çekerek kaleci Caballero avladı. 3-0.

Diego Buonanotte'nin ceza yayı önünde düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu yine kendisi kullandı. Valdes'in sağına gönderdiği topta, Vales sadece pozisyonu izlemekle yetindi. Arjantinli Buonanotte'nin Barcelona ağlarına gönderdiği gol ile 89. dakikada skor 3-1'e geldi.

Kalan dakikalarda iki takım da gol bulamadı ve mücadele 3-1 Barcelona'nın üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu skrola Barcelona puanını 55'e yükselterek en yakın takipçisi Atletico Madrid ile olan 11 puanlık farkı korudu. Malaga ise 31 puanla 5. sırada kaldı.

14 Ocak 2013 Pazartesi günü yayınlandı