Barcelona - Getafe: 6-1 Maç Özeti

Barcelona - Getafe: 6-1 Maç Özeti ve Golleri İzle... La Liga'nın 23. hafta karşılaşmasında, Barcelona, evinde Getafe'yi 6-1 mağlup etti. Geçtiğimiz hafta Valencia deplasmanında 2 puanın yanı sıra, orta sahadaki beyni Xavi'yi de kaybeden Barcelona, Getafe'yi Alexis Sanchez, Messi, David Villa, Tello, Iniesta ve Pique'nin golleriyle 6-1 mağlup ederek galibiyete kaldığı yerden devam etti.
Barcelona David Villa Atletico Madrid Lionel Messi Ronaldo 


Geçtiğimiz hafta Valencia deplasmanında 2 puanın yanı sıra, orta sahadaki beyni Xavi'yi de kaybeden Barcelona, Getafe'yi Alexis Sanchez, Messi, David Villa, Tello, Iniesta ve Pique'nin golleriyle 6-1 mağlup ederek galibiyete kaldığı yerden devam etti.

Bu sonuçla Barcelona puanını 62'ye çıkarırken, Getafe ise haftayı 29 puanla kapadı.

La Liga'da liderlik koltuğunda oturan Barcelona, Nou Camp'ta 12. sırada yer alan Getafe'yi ağırladı. Katalan ekibi geçtiğimiz hafta Valencia deplasmanında 2 puanın yanı sıra, orta sahadaki beyni Xavi'yi de kaybetmişti.

NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Barcelona 6. dakikada Alexis Sanchez ile maçın başında golü buldu. Iniesta'nın asistinde kaleci Codina ile karşı karşıya kalan Sanchez, sol köşeden topu ağlarla buluşturdu:1-0.

Nou Camp'ta seyircisinin de desteğini arkasına alan Katalan ekibi, bu sefer Arjantinli yıldızı Lionel Messi ile ikinci golü buldu. İlk golde asisti yapan Iniesta bu sefer ikramını Messi'ye yaptı. Arjantili de kale önünde yaptığı rahat vuruşla Barcelona'yı ilk 15 dakikada 2-0 öne geçirdi.

Rakibini adeta bunaltan Barcelona hiç zaman kaybetmeden üçüncü golü aramaya başladı. Messi, Alexis Sanches ve Iniesta üçlüsü ile Getafe kalesine yüklenen Katalanlar rakibine adeta nefes aldırmadı.

Barcelona 3. gole Lionel Messi ile yaklaştı. Ceza sahasına yapılan ortada vakit kaybetmeden şutunu çeken Arjantinli golcü direği geçemedi.

İlk 45 dakikada süresünce sahada güçlü rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Getafe soyunma odasına da 2-0 geride gitti.

İkinci devreye skor avantajı ile başlayan Barcelona, ilk yarının aksine maça daha sakin başlamayı tercih etti. Katalan ekibinin bu sakinliği çok uzun sürmedi ve 59. dakikada David Villa farkı 3'e çıkardı. Alba'nın pasında hareketlenen Villa ceza sahasına girer girmez şutunu çekerek Codina'yı avlayarak topu ağlara yolladı:3-0.

Barcelona'da bu kez sahneye çıkan isim Cristian Tello oldu. 79. dakikada Messi'nin asistinde topla buluşan Tello güzel bir vuruşla skoru 4-0'a taşıdı.

Getafa, Tello'nun golüne Alvaro Vazquez ile karşılık verdi. Vazquez farkı 3'e indirmeyi başardı. Karşılaşmanın son dakikalarında Barcelona Iniesta ve Gerard Pique'nin golleriyle sahadan 6-1 galip ayrıldı.

10 Şubat 2013 Pazar günü yayınlandı