Barcelona Espanyol: 4-0 Maçın Özeti (07.01.2013)

Barcelona Espanyol: 4-0 Maçın Özeti ve Golleri İzle (07.01.2013)... İspanya La Liga ' da Barcelona rüzgarı esmeye devam ediyor. Barcelona, NTV Spor ' dan canlı yayınlanan maçta Espanyol ' u ilk yarıda bulduğu gollerle 4-0 mağlup etti. Lider Barcelona evinde Espanyol ' u yenerek ligdeki galibiyet serisini de 11 maça çıkardı. İspanya La Liga'da 18. haftasında Katalonya derbisinde, Barcelona kendi sahasında konuk ettiği Espanyol'u 4-0 mağlup etti. Barcelona'nın gollerini Xavi (10), Pedro (16,26) ve Lionel Messi (29, pen) kaydetti.
Barcelona La Liga İspanya Espanyol 


İspanya La Liga ' nın 18. haftasında lider Barcelona, derbi mücadelesinde Espanyol ' ü ağırladı. 2013 yılında oynadığı ilk maçta Espanyol ' a büyük üstünlük kuran Barcelona, NTV Spor ' dan canlı yayınlanan maçta sahadan 4-0 ' lık sonuçla galip ayrıldı.

İlk 30 dakika içinde bulduğu gollerle Espanyol ' u mağlup ederek ligde üst üste 11. galibiyetini alan Barcelona, yeni yıla galibiyetle başladı ve puanını da 52 ' ye çıkardı. Ligde sadece Real Madrid ile berabere kalan Barcelona, ligde oynadığı 18 maçın 17'sini kazandı. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Barcelona şehrinin diğer temsilcisi Espanyol ise, 15 puanda kaldı.

Maça çok hızlı başlayan Barcelona, ilk dakikadan itibaren oyunun kontrolünü ele geçirdi. Espanyol kalesine etkili gelen Barcelona'da gol perdesini 10. dakikada Xavi Hernandez açtı. Messi ' nin ara pasıyla sol kanatta topla buluşan Iniesta, topu yerden ceza sahası içine gönderdi. Boş pozisyondaki Xavi bekletmeden vuruşunu yaparak topu Espanyol ağlarına gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Barcelona 16. dakikada skoru 2-0 yaptı. Sol kanattan çalımlarla son çizgiye inen Fabregas pasını verdi. Ceza sahasında topla buluşan Messi şutunu çekerken, Pedro ' nun da müdahalesi ile top ağlara gitti ve Barcelona farkı 2 ' ye çıkardı.

Pedro 26. dakikada birkez daha sahneye çıktı. Busquets ' in orta sahadan Espanyol savunmasının arkasına attığı ara pasında topla buluşan Pedro, kalecinin üzerinden topu ağlara göndererek kendisinin 2. takımının ise 3. golünü kaydetti ve skoru 3-0 yaptı.

Bu golden sadece 3 dakika sonra Fabregas ' ın rakip ceza sahası içinde yerde kalmasıyla birlikte hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Messi, topu ağlarla buluşturarak farkı 4 ' e çıkardı: 4-0.

İlk devrenin kalan bölümünde iki takım da yakaladığı fırsatları gole çeviremezken, Barcelona soyunma odasına 4-0 üstün gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine de Barcelona etkili başladı. Kontrolü elinde tutan ev sahibi takım, oyunu Espanyol yarı sahasına yıktı. Konuk ekibin kalesinde net pozisyonlar üreten Barcelona, ilk dakikalarda son vuruşlarda başarılı olamadı.

Espanyol ' e pozisyon vermeyen Barcelona, ikinci devrede Pedro ile 2 kez daha rakip fileleri havalandırdı, ancak iki pozisyonda da hakem ofsayt bayrağını kaldırdı ve bu pozisyonlar gol değeri kazanmadı.

Son bölümde Espanyol rakip kaleye daha fazla gelmeye başladı, ancak aradığı golü bulamadı. Barcelona da başka gol bulamazken, karşılaşma Barcelona ' ın 4-0 ' lık üstünlüğüyle sona erdi.

7 Ocak 2013 Pazartesi günü yayınlandı