Atletico Madrid Osasuna: 3 - 1 (Maçın Özeti 2012)

Atletico Madrid Osasuna: 3 - 1 Maçın Özeti ve Golleri izle...
Emre Belözoğlu Avrupa Arda Turan Atletico Madrid Avrupa Ligi 


La Liga'da Atletico Madrid fırtınası devam ediyor! Emre ve Arda'nın da forma giydiği maçta Osasuna'yı ağırlayan Madrid ekibi, 3 puanı 3 golle aldı. Atletico böylece yenilmezlik serisini de 22 maça çıkarıp, Barça ile puanları yeniden eşitledi.

La Liga'da oynadığı son 7 maçı da kazanan ve Barcelona ile aynı puanla ligin zirvesini paylaşan Atletico Madrid, bu hafta maç eksiğiyle son sıraya inen Osasuna'yı ağırladı.

NTV Spor'dan canlı yayınlanan maça sakatlıktan yeni kurtulan Arda yedek başlarken, perşembe akşamı Avrupa Ligi mücadelesinde Academica'ya nefis bir gol atıp galibiyette pay sahibi olan Emre Belözoğlu ilk 11'de yer aldı. Maça ev sahibi ekip Courtois, Juanfran, Miranda, Godín, Filipe, Mario, Gabi, Emre, Raul Garcia, Cebolla Rodriguez, Falcao 11'iyle başlarken; Osasuna da sahaya Andres, Oier, Lolo, Arribas, Nano, Punal, Timor; Annan, Lamah, Armenteros, Kike Sola 11'iyle çıktı.

Oynadığı son 21 resmi maçta yenilmeyen Atletico'da hedef bu maçı da kazanıp lider Barcelona ile puanları yeniden eşitlemekti.

6 ve 11. dakikaşarda Raul Garcia ile gole yaklaşan Atleico, aradığı golü 31. dakikada buldu. Sol kanattan Gabi'nin kullandığı serbest vuruşta savunmadan çıkıp gol aramaya gelen Brezilyalı Joao Miranda, şık bir kafa vuruşuyla topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu: 1-0

Baskılı futbolunu sürdüren Atletico, 2 golü de çabuk buldu. 35. dakikada yine sol kanattan gelişen atakta Felipe Luis'in ortasında Osasuna savunmasından Arribas'ın kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı top, ceza sahası içinde bekleyen Raul Garcia'nın ayağına geldi. 26 yaşındaki İspanyol forvet de ikramı geri çevirmedi: 2-0

43. dakikada ise futbolseverler nefis bir gol izledi. Osasuna'nın Belçikalı oyuncusu Lamah, savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topa ceza sahası dışından sol ayağının içiyle nefis bir plase vuruş yaptı ve Atletico'nun kalesini koruyan vatandaşı Thibaut Courtois'yı avladı: 2-1

Karşılaşmanın ilk yarısı, Atletico'nun 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarıda Atletico Madrid'in hızı kesildi, konuk ekip ise daha etkili olmaya çalıştı. 57. dakikada Emre alkışlarla yerini Adrian Lopez'e bırakırken; 4 dakika sonra Arda Turan, Raul Garcia'nın yerine oyuna dahil oldu.

Net pozisyon yaşanmadan geçen dakikalara son veren ise tahmin edileceği üzere Falcao oldu. Bu sezon durdurulamayan yıldız golcü, Fran'ın 73. dakikadaki ortasına gelişine yaptığı vuruşla farkı yeniden 2'ye çıkardı: 3-1

Kalan dakikalarda direnci tükenen rakibi karşısında 4. gol için birçok fırsat yakalayan Atletico bunların hiçbirini değerlendiremeyince maç 3-1 sona erdi. Atletico böylece puanını 25'e çıkarıp, lider Barcelona'nın ardından averajla ikinciliğini sürdürdü. Osasuna ise son sıraya demirledi.

29 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı