Atletico Madrid - Getafe: 2-0 (İspanya La Liga Maç Özeti)

Atletico Madrid - Getafe: 2-0 Maç Özeti ve Golleri izle...
Emre Belözoğlu Avrupa Arda Turan Atletico Madrid Avrupa Ligi 


İspanya La Liga 11. hafta mücadelesinde Atletico Madrid, Getafe'yi 2-0 mağlup etti. Atletico Madrid'e galibiyeti getiren golleri 24'te Adrian Lopez ve 43'te milli futbolcumuz Arda Turan kaydetti.

La Liga'nın 11. haftasında iki Madrid ekibini karşı karşıya getiren mücadelede Atletico Madrid sahasında Getafe'yi Andrian Lopez ve Arda'nın golleriyle 2-0 mağlup ederek lider Barcelona'yı takibini sürdürdü.

Lig ve Avrupa Ligi'nde arka arkaya aldığı iki yenilgi sonrasında Getafe karşısına çıkan Atletico Madrid, ilk tehlikeli atağını 8. dakikada yakaladı. Raul Garcia ile gole yaklaşan Atletico bu ataktan sonuç alamadı.

İlerleyen dakikalarda oyunda dengeyi kuran konuk Getafe gol için Atletico Madrid kalesine yüklenmeye başladı. Pedro Leon'un cezasından sert vuruşunu kaleci Courtois kurtararak Getafe'ye gol izni vermedi.

İki takımda tempoyu ilerleyen dakikalarda daha da yükseltirken Atletico Madrid golü daha çok arayan taraf görünümündeydi.

Atletico Madrid maçın başından beri aradığı golü 24. dakikada Adrian Lopez ile buldu. Gelişen Atletico atağında pozisyonu iyi takip eden Lopez kaleciden dönen topa dokunarak takımını Getafe karşısında 1-0 öne geçirdi.

Takım halinde Getafe yarı sahasında çok iyi pres yapan Atletico Madrid ikinci golü aramaya başladı. Arda ile zaman zaman pozisyonlar bulan başkent temsilcisini milli oyuncumuz ikinci kez öne geçirdi. Topla beraber ceza sahasına giren Arda güzel bir vücut çalımıyla kaleci Moya'yı geçerek top boş kaleye yolladı:2-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Atletico Madrid, Lopez ve Arda'nın golleriyle soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İkinci yarıya skor avantajı ile başlayan Atletico Madrid oyunu kontrolünde tutarak Getafe'nin top tutmasına izin vermedi. 60. dakikadan itibaren tutuk oyununu üstünden atan Getafe farkı azaltmak için Atletico kalesine iyice yüklenmeye başladı. Rakip kalede baskı kuran Getafe, Lafita ile net bir pozisyondan da yararlanamadı.

Karşılaşmanın 85. dakikasında Arda Turan yerini bir diğer temsilcimiz Emre Belözoğlu'na bıraktı.

Getafe'nin çabaları ilerleyen dakikalarda da sonuç vermedi ve Atletico Madrid sahadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla Atletico Madrid puanını 28'e çıkarırken konuk Getafe ise 13 puanda kaldı.

12 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı