Athletic Bilbao - Atletico Madrid: 3-0 Maç Özeti

Athletic Bilbao - Atletico Madrid: 3-0 Maç Özeti ve Golleri İzle... La Liga'da lider Barcelona'nın en yakın takipiçisi Atletico Madrid, San Mame Stadı'nda Athletic Bilbao'nun konuğu oldu. Atletico, Arda ve Emre'nin ilk 11 başladığı mücadelede rakibine 3-0 mağlup oldu ve zirve yarışında büyük darbe aldı.
Atletico Madrid Athletic Bilbao Real Madrid 


La Liga'nın 21. haftasında lider Barcelona'nın en yakın takipiçisi Atletico Madrid, San Mame Stadı'nda Athletic Bilbao'nun konuğu oldu. Atletico, Arda ve Emre'nin ilk 11 başladığı mücadeleyi 3-0 kaybederek zirve yarışında büyük darbe aldı. Madrid ekibinde sakatlığı bulunan Radamel Falcao ise mücadelede forma giyemedi.

NTV Spor'dan canlı yayınlanan mücadelenin ilk 45 dakikası büyük çekişmeye sahne oldu. İki takımda net pozisyonlar yakalasa da bunları cömertçe harcadı. 17. dakikada Atletico Madridli Filipe Luis, ceza sahası içinde sol ayağıyla yaptığı vuruş defansa çarparak az farkla auta çıktı. 22. dakikada ise ev sahibi Athletic Bilbao üstünlük golüne çok yaklaştı. Altı pasın hemen önünde topla buluşan Markel Susaeta, kaleci Courtois'a geçemedi ve Bilbao önemli bir pozisyondan eli boş döndü.

Devrenin bitimine iki dakika kala Emre Belözoğlu takımı adına net pozisyondan yararlanamadı. Ceza sahasına gelen ortayı Diego Costa kafayla Emre'nin önüne indirdi ancak milli futbolcunun yakın mesafeden şutunu kaleci Iraizoz kornere çelmeyi başardı.

Mücadelenin kalan dakikalarında gol sesi çıkmayınca taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

İkinci 45 dakikanın ilk düdüğü ile birlikte Athletic Bilbao daha istekli takım görünümündeydi. Kazanılan kornerde ceza sahası içine gelen ortada Mikel San Jose'nin kafa vuruşu ev sahibi ekibi 50. dakikada 1-0 öne geçirdi.

Atletico Madrid beraberlik golünü ararken 77. dakikada kalesinde ikinci golü gördü. Ander Herrera'nın pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Markel Susaeta, düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi.

Son dakikalarda iyiden iyiye risk alan Atletico, ev sahibi ekibin üçüncün golüne engel olamadı. Oscar de Marcos, ceza sahası içinde Aduriz'in gönderdiği ortaya gelişine bir şut çıkardı ve takımını rahatlatan gole imza attı. 3-0.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca Athletic Bilbao 3 puanı 3 golle aldı ve 25 puana yükseldi. Atletico Madrid ise Barcelona ve Real Madrid'in kazandığı haftada büyük bir yara aldı ve liderin 11 puan gerisinde kaldı.

28 Ocak 2013 Pazartesi günü yayınlandı