Arsenal - Schalke: 0-2 (Maçın Özeti 2012)

Arsenal - Schalke: 0-2 maçın özeti izle...
Schalke Londra Arsenal 


Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda zirvede yer alan Arsenal'e konuk olan Schalke, rakibini Hollandalı oyuncuları ile devirdi, zirveyi ele geçirdi..

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda 2 maçta elde ettiği 2 galibiyetle zirvede yer alan Arsenal, 4 puanlı takipçisi Schalke'yi 3. hafta maçında Emirates'te ağırladı.

Arsenal sahada; Mannone, Vermaelen, Mertesacker, André Santos, Jenkinson, Arteta, Ramsey, Santi Cazorla, Coquelin, Gervinho, Podolski 11'i ile yer alırken; Schalke ise sahaya; Unnerstall, Höwedes, Holtby, Fuchs, Uchida, Matip, Höger, Neustädter, Afellay, Huntelaar, Farfán 11'i ile çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı ortada geçerken, 43. dakikada maçtaki en önemli fırsatı Schalke yakaladı ancak Hollandalı golcü Huntelaar, girdiği pozisyonu değerlendiremedi. Taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

İkinci yarıda Arsenal karşısındaki dirençli futbolunu sürdüren Schalke, 76. dakikada Huntelaar ile golü bulmayı başardı. 86. dakikada Schalke aradaki farkı 2'ye çıkardı. Bu kez sahneye bir başka Hollandalı Afellay çıktı ve Arsenal'in işini bitirdi.

Mücadeleyi 2-0 kazanan ve önemli bir galibiyete imza atan Schalke, puanını 7'ye çıkardı ve zirveyi rakibinden devraldı. Kuzey Londra ekibi ise gruptaki ilk yenilgisini aldı ve haftayı 6 puanla 2. sırada tamamladı

25 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı