Arsenal Fenerbahçe Maçı Özeti Ve Golleri

UEFA Şampiyonlar Ligi play off turu rövanş maçında Fenerbahçe, Arsenal'e 3-0'ın rövanşında 2-0 kaybetti.UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turu rövanş maçında Fenerbahçe ile Arsenal karşı karşıya geldi. Emirates'te oynanan maçı ev sahibi Arsenal 2-0 kazandı.
Uefa Şampiyonlar Ligi Ersun Yanal Fenerbahçe Arsenal 


Maçın tek golünü 25. dakikada Aaron Ramsey attı. Ramsey, bu golle Fenerbahçe'ye karşı oynadığı 3'üncü maçında 4'üncü golünü attı.Arsenal, İstanbul'da 3-0 kazandıktan sonra Londra'da da 2-0 kazanarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldı. Fenerbahçe ise Avrupa'da yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.Arsenal, Şampiyonlar Ligi grup kuralarına 1'inci torbadan, Fenerbahçe de Avrupa Ligi grup kuralarına 1'inci torbadan katılacak.

ARSENAL FENERBAHÇE MAÇI GOLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ


ARSENAL İDEAL 11'İYLE

Arsenal menajeri Arsene Wenger, ideal 11'iyle başladı. 4-3-3 dizilişiyle sahada yer alan Arsenal, kalede Szczesny, sağ bekte Jenkinson, sol bekte Monreal, stoperde Mertesacker ve Sagna, önlerinde Ramsey, Wilshere ve Cazorla üçlüsü, sağ açıkta Podolski, sol açıkta Walcott ve tek forvet olarak Olivier Giroud kadrosuyla maça başladı.
Fenerbahçe ise Eskişehirspor maçına benzer bir 11'le çıktı. Kalede Volkan, sağ bekte Gökhan, sol bekte Caner, savunma ikilisinde Bruno Alves ve Egemen, açıklarda değişken olarak Kuyt ve Sow, ortada Selçuk, Baroni ve Meireles, ileride ise Emenike görev aldı.

F.BAHÇE DAHA ATAK

Karşılaşma Fenerbahçe'nin seri kornerleriyle başladı. Ancak, bu kornerlerden bir sonuç çıkmadı.İki takımda maçın başlarında açık ve atak bir futbol oynama isteğindeydi. Buna bağlı olarak orta sahalar çabuk geçildi ve her iki ekip de bol bol şut imkanı buldu. Karşılaşmanın ilk 10 dakikasında ağırlıklı olarak Fenerbahçe, rakip yarı alanda daha fazla görünen taraf oldu.

F.BAHÇE GELDİ AMA YİNE ARSENAL ATTI

İlk önemli tehlikeyi de Fenerbahçe yarattı. Caner kaptığı topta, Sow'u gördü. Sow sağ çaprazdan yaptığı vuruşta, savunmaya takıldı. Dönen topa baskı yapan Meireles'e, Sagna'nın uzaklaştırmak isterken savurduğu top çarptı. Kaleci Szczesny müthiş bir refleks göstererek bu topu çeldi.Her iki takımın da orta sahayı seri geçerek, hızlı hücumlar yaptığı bölümde şans Arsenal'den yana güldü. Podolski'nin ceza sahasına bıraktığı ara pasında, Caner Walcott'ın topu almaması için araya girdi ama top Ramsey'nin önüne düştü. Ramsey de boş ağlara topu gönderdi ve 25'inci dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.

BİRAZ DA ŞANS LAZIM

Devrenin sonuna kadar maç biraz daha rölanti bir şekilde geçti. Fenerbahçe, dengeli giden maçı Emenike'nin driplingiyle bozdu. Emenike sol kanattan yaklaşık 30 metre sürdüğü topla ceza sahası içine girdi. Emenike arkadaşlarından destek alamayınca kaleye sert bir şut çıkardı. Bu şuta Szczesny parmaklarıyla dokundu ve top direğe çarpıp döndü. Bu pozisyondan dakikalar sonra Fenerbahçe bir kez daha tehlikeli geldi. Ceza sahası içine gelen topa Emenike bir vuruş yaptı ve top Szczesny'nin göğsünden döndü.
Bu pozisyonlardan sonuç çıkmayınca devre 1-0 Arsenal üstünlüğüyle sona erdi.

YANAL DENEDİ AMA YİNE RAMSEY

Devreye her iki takımda aynı 11'lerle başladı. Arsenal, 2. yarıya hızlı başlayan taraf oldu. Alman hücumcu Lukas Podolski 50'inci dakikada sakatlık geçirdi. Podolski'nin yerine Kieran Gibbs oyuan girdi.Fenerbahçe ikinci yarıda biraz daha durgun bir görüntü çizdi. Skorun verdiği rahatlıkla oynayan Arsenal de tempoyu yükseltmedi. Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal takımı hareketlendirmek için Dirk Kuyt'ın yerine Webo, maç boyu vasatın altında bir performans sergileyen Cristian'ın yerine Alper Potuk'u oyuna aldı.
Ancak, Fenerbahçe bu iki değişikliğe rağmen tempoyu artıramadı. Arsenal, 65'den sonra tekrar tempoyu Santi Cazorla ile artırdı. 72. dakikada Arsenal, hızlı gelişen atakta Gibbs soldan ortaladı. Gelen topu Gibbs yarım voleyle ağlara gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı.

Fenerbahçeli oyuncular gelen bu golün ardından oyun disiplininden koptular ve mücadele etmeyi bıraktılar. Arsenal cephesi ise hafif bir tempo ve cılız ataklar yaptı.
Maçın kalan bölümünde başka gol olmayınca karşılaşma 2-0 sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

Karşılaşmanın 13. dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında, Caner'in pasıyla ceza alanında hareketlenen Sow'un vuruşunda savunmaya çarpan top Meireles'in önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Szczesny tehlikeyi önledi.
17. dakikada ceza alanı önünde topla buluşan Giroud'un sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
25. dakikada Podolski'nin ceza alanına çıkardığı pasta Fenerbahçe defansında Caner'in hatalı pasında topla buluşan Ramsey, boş kaleye meşin yuvarlağı göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
32. dakikada Ramsey'in pasıyla ceza alanına giren Giroud'un yerden vuruşunda, kaleci Volkan ayağıyla topu uzaklaştırdı.
35. dakikada kazanılan serbest atışı Alves kullandı. Bu futbolcunun vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.
40. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı ancak direkleri geçemedi. Sol çaprazdan ceza alanına giren Emenike'nin düzgün vuruşunda kaleci Szczesny'nin çeldiği top yan direkten döndü.
45. dakikada Monreal'in sol taraftan ortaladığı topa ceza alanında Giroud dokundu, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

61. dakikada Fenerbahçe Sow ile kaleyi yokladı. Bu futbolcunun uzak mesafeden şutunda, top az farkla auta çıktı.
64. dakikada ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Cazorla'nın sert şutunda, kaleci Volkan son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.
68. dakikada kazanılan serbest vuruşta, Walcott'un doğrudan kaleye gönderdiği top üst direğe çarparak auta gitti.
72. dakikada sol taraftan gelişen Arsenal atağında Gibbs, bekletmeden topu ceza alanı yayına doğru çıkardı. Müsait pozisyondaki Ramsey'in vuruşunda top uzak köşeden ağlarla buluştu: 2-0.

28 Ağustos 2013 Çarşamba günü yayınlandı