Altay Bursaspor: 0-2 Maçın Özeti

Altay Bursaspor: 0-2 Maçın Özeti ve Golleri İzle...
Ziraat Türkiye Kupası Alsancak Orduspor Bursaspor Türkiye Kupası 


Ligde Orduspor galibiyetiyle rahat bir nefes alan Bursaspor, Türkiye Kupası'nda da gruplara kalmayı başardı. Altay'a konuk olan Yeşil-Beyazlılar son 10 dakikada bulduğu gollerle rakibini saf dışı bıraktı.

Süper Lig ' de geçtiğimiz hafta Orduspor ' u yenerek hayat bulan Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu ' nda da Altay ' ı devirdi. 2. Lig ' de mücadele eden rakibi karşısında uzun süre etkisiz kalan Yeşil-Beyazlılar, Batalla ' nın oyuna girmesiyle sonuca ulaştı.

14. dakikada N ' Diaye ortaladı. Erdal ' dan seken topu altı pas içinde önünde bulan Okan ' ın şutunu Ali Şaşal ayaklarıyla kornere çeldi.

37 ' de Halil ceza sahası dışından şutunda top oyun alanını terk etti.

57 ' de Murat ceza yayından sert vurdu. Ali Şaşal yatarak gole izin vermedi.

65 ' te kendi taşıdığı topla ceza alanına giren Sercan ' ın şutunu Harun ayaklarıyla uzaklaştırdı.

81 ' de Batalla sağ kanattan korneri kullandı. Penaltı noktası üzerinde iyi yükselen N ' Diaye kafayı kafayla topu ağlara yolladı: 0-1.

90+2 ' de Sestak ceza sahası sağ çaprazından sıfıra kadar inip ortaladı. Batalla kale önünde bomboş dokundu: 0-2.

Bursaspor Klasiği
Yeşil-Beyazlılar daha önce kupada iki kez karşılaştığı ve şans tanımadığı Altay ' ı dün de mağlup etti. 1986 yılında finalde İzmir ekibini yenerek tarihinde ilk kez kupayı müzesine götüren Bursaspor, 1992 ' deki çeyrek finalde de sahadan 5-2 ' lik zaferle ayrılmıştı.

12. Adam İşbaşında
Az sayıdaki Bursaspor taraftarı dün İzmir Alsancak Stadı ' ndaki yerini aldı. Bursa ' dan otobüslerle İzmir ' e gelen 250 taraftar, 90 dakika boyunca takımlarına destek verdi.

12 Aralık 2012 Çarşamba günü yayınlandı