Almanya Arjantin: 1-0 Dünya Kupası Final Maç Sonucu (Kupa Töreni)

Almanya Arjantin 2014 Dünya Kupası Finali Kupa Töreni... 2014 FIFA Dünya Kupası final mücadelesinde Almanya Arjantin ile karşılaştı. Arjantin Almanya karşılaşmasını İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetti. Maracana Stadı'nda oynanan karşılaşmamüthiş bir çekişmeye sahne oldu. Almanya Arjantin 2014 Dünya Kupası maçının ilk yarısında gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına beraberlikle gitti. İkinci yarıda karşılıklı ataklar bir türlü beklenen golü getirmedi.
Kupa Töreni Almanya 2014 Dünya Kupası 2014 Fıfa Dünya Kupası Arjantin 


Arjantin Almanya 2014 Dünya Kupası Final - Bu sebeple Dünya Kupası final müsabakasının ikinci yarısı da golsüz eşitlikle sonuçlandı ve karşılaşmada uzatma devrelerine gidildi. İlk uzatma devresi oldukça hızlı başladı önce Almanya Arjantin kalesinde tehlike yarattı daha sonra Arjantin Palacios ile çok fırsattan yararlanamadı. İlk uzatma devresindeki gol girişimleri de sonuç vermedi ve golsüz eşitlikle ikinci uzatma devrelerine geçildi.

İkinci uzatma evresinin 113 dakikasında Arjantin savunması dengesiz yakalandı. Sol taraftan yapılan ortayı göğüsüyle güzel kontrol eden Mario Götze topu Romero'nun koruduğu Arjantin kalesine gönderdi. Bu golle Almanya Arjantin karşısında 1-0 öne geçti. Almanya Dünya Kupası şampiyonluğunu kazandı. Arjantin ve Messi büyük hüsran yaşadı.
14 Temmuz 2014 Pazartesi günü yayınlandı