Ajax Borussia Dortmund: 1-4 Maçın Özeti ve Golleri (22 Kasım 2012)

Ajax Borussia Dortmund: 1-4 Maçın Özeti ve Golleri izle...
Avrupa Almanya Amsterdam Avrupa Ligi Hollanda 


Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. hafta mücadelesinde Borussia Dortmund, Ajax'ı deplasmanda 4-1 mağlup etti. Dortmund'a galibiyeti getiren golleri, Marco Reus (8), Götze (36) ve Lewandowski (41, 68) kaydetti. Ajax'ın tek golü ise 87'de Hoesen'den geldi.

Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund, deplasmanda konuk olduğu Ajax'ı 4-1 mağlup etti ve gruptan çıkmayı garantiledi.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Hollanda'nın köklü kulübü Ajax, Amsterdam Arena'da Almanya temsilcisi Borussia Dortmund'u ağırladı. Maçtan 4-0'lık skorla B.Dortmund galip ayrıldı.

Borussia Dortmund'un gollerini 8. dakikada Marco Reus, 36. dakikada Mario Götze, 41. ve 67. dakikalarda Robert Lewandowski kaydetti. Ajax'ın tek sayısı ise 86. dakikada Dany Hoesen'den geldi.

Hızlı başlayan mücadelede golü bulan taraf B.Dortmund oldu. Maçın 8. dakikasında Marco Reus attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra iyi oyununu sürdüren Alman temsilcisi 36. dakikada Mario Götze ile ikinci golü buldu ve durum 2-0 oldu. Skor olarak da rahatlayan B.Dortmund, 41. dakikada Polonyalı golcüsü Lewandowski ile 3-0'ı yakaladı ve ilk yarı da bu skorla sona erdi.

Maçın ikinci yarısında ise yine B.Dortmund etkiliydi ve 67. dakikada Lewandowski yine sahneye çıkarak durumu 4-0 yaptı. Ajax'ın tek golü ise 86. dakikada Hoesen'den geldi. Maçta başka gol olmadı ve B.Dortmund sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından Ajax 4 puanda kalırken, B.Dortmund 11 puana yükseldi ve gruptan çıkmayı garantiledi. Ajax ise Avrupa Ligi'ne gitmek için gruptaki son maçların oynanmasını beklemek zorunda.

Gelecek fisktürde Ajax, zorlu Real Madrid deplasmanına giderken, B.Dortmund sahasında Manchester City'yi konuk edecek.

22 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı