Açık Su Milli Takım Aday Kadrosu Foçada Kampa Girdi

Avrupa Yüzme Birliği tarafından düzenlenen Açık Su Avrupa Kupası'nın (LEN CUP) İsrail'de yapılacak olan birinci ayak yarışlarına hazırlanan Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Milli Takım aday kadrosu, İzmir'in Foça ilçesinde kampa girdi.
Avrupa Kupası Türkiye Yüzme Federasyonu Milli Takım Macaristan Hollanda 


Foça Leon Otel'de kampa giren takımın, milli takımın antrenörü Akın Ongun yönetiminde günde çift idman yaptığı bildirildi.

Günde yaklaşık 4 saat antrenman yapan sporcuların Açık Su Avrupa Kupası yarışlarına hazırlandığını belirterek, kamp çalışmaları hakkında bilgi veren Türkiye Yüzme Federasyonu Yüzme Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Mutlutürk, ' Burada iki ayrı beşer günlük kamp ve deniz antrenmanı yapıyoruz. Kamp çalışmalarımızı mümkün olduğunca denizde yapmaya çalışıyoruz. Ancak kış aylarında mevsim şartları nedeniyle sporcularımız havuzlarda çalışmak zorunda kalıyor. Katıldığımız yarışların denizde yapıldığı için havuz antrenmanları yeterince faydalı olmuyor. Çünkü denizde yön bulma dalgalar gibi faktörler var. Bu nedenle de Denizde yapılan antrenmanlar çok daha yararlı oluyor ' dedi.

Mayıs ayı içinde İsrail'de gerçekleştirilecek olan Açık Su Avrupa Kupası'nın (LEN CUP) birinci ayak yarışlarına hazırlandıklarını anlatan Mutlutürk, şöyle konuştu:

' Açık Su Avrupa Kupası yarışları İsrail, Macaristan, Türkiye, İspanya, Hollanda ve Almanya gibi ülkelerin ev sahipliğinde 6 ayrı aşamada gerçekleştirilecek. Öncelikli hedefimiz İsrail'de ki yarışlardan başarı ile dönmektir. Daha sonra Haziran ayında ise Macaristan ' da Balaton gölünde yapılacak olan 2. ayak yarışlarına katılacağız. Sporcularımızı da bu yüzden Foça ' da çalıştırıyoruz. Çünkü Foça'nın denizi ve konumu bu iş için çok uygun. '

Açık Su Yüzme branşı hakkında da bilgi veren Mutlutürk, ' Bu branş Türkiye ' de 5 yıl önce başladı. Biz öncelikle bu branşın yönetmeliklerini hazırladık hakem ve antrenörlük kurslarını açtık. Yeni hakem ve antrenörlerimiz oldu yarışmalarımızı bu hakemler ile yapıyoruz. Bu beş yıllık süreçte uluslararası düzeyde yarışmalar yapıyoruz. Bu kamplar sonunda kemik bir milli takım oluşturacağız hedefimiz olimpiyatlara hazırlanıp katılmak ' diyerek, yakın zamanda Foça ' nın kamp merkezi ve milli takımların çalışma bölgesi olabileceğini söyledi.

' TESİS GEREKTİRMEYEN BİR SPOR '

Türkiye'nin 3 tarafının denizlerle çevrili olduğunu hatırlatarak, açık su yüzücülüğünün tesis gerektirmeden yapılan bir spor dalı olduğuna dikkat çeken Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Teknik Komite Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran ise, şunları söyledi:

' Açık su yüzücülüğü ülkemizde çok yeni bir branş olmasına rağmen ülkemiz bu branşta kısa zamanda çok yol kat etti. Bu branşı önce teknik olarak öğretmeye başladık. Hakem ve antrenör seminerleri ile birlikte sistemi oturttuk. Yaptığımız organizasyonlarla Türkiye Yüzme Federasyonumuz Avrupa ' da parlayan yıldız olarak görülmeye başlandı. Bu bizler için gurur veren bir durumdur. Yaptığımız organizasyonlar mükemmel seviyelere ulaştı. Geçen yıl Kocaeli ' nde yaptığımız Avrupa gençler şampiyonası ardından yazılan raporlar ve toplantılarda yapılan konuşmalarda çıtamızın olimpiyatlardan daha yüksek olduğunu söylediler. Buda bizlere gurur verdi. Bu senede uluslararası organizasyonlarımız devam ediyor. Ümit ediyorum ki aynı başarıyı tekrar göstereceğiz.Hedeflerimiz büyük, zor bir spor denizlerde beş, on, yirmi beş kilometre yüzmek kolay bir şey değil özel tipler yaratmamız gerekiyor. Herkes yüzücü olabilir ama herkes açık su yüzücüsü olamaz. Bu psikoloji ve mantaliteyi oluşturmaya çalışıyoruz. Denizin zorlukları ile başa çıkmayı öğretiyoruz. Gençlerden çekirdek bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz hedefimiz 2016 olimpiyatları ayrıca 2020 olimpiyatlarını ülkemizde yaptırmaya çalışacağız. Bize bu imkanları sağlayan yüzme federasyonuna teşekkür ederiz çalışan tüm ekipler akademisyen bilgi ve birikimimiz tam. '
3 Mayıs 2013 Cuma günü yayınlandı