87. Gazi Koşusu'nu Divine Heart Kazandı

Ulu Önder Atatürk ' ün adına düzenlenen ve Türk Yarışçılığı ' nın derbisi Gazi Koşusu 30 Haziran 2013 Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu ' nda koşuldu.
Hüseyin Avni Mutlu Abdullah Gül Gazi Koşusu Veliefendi Hipodromu Gazi Koşusu 


3 yaşlı safkan İngiliz taylarının hayatlarında yalnız bir kez katılabildikleri koşuyu Atila Özkan ' ın sahibi olduğu DIVINE HEART (Divine Light – Sultaniye / River Special) isimli safkan jokey Yücel Bilik ile 2.31.09 ' luk derece yaparak koşuyu kazandı.

Çim pistte yapılan 2400 metrelik koşuda ÇAKAL CARLOS (Artie Schiller-Divine Diva/Theatical) ikinci olurken, CELERITAS (Popular Demand-Candy Cove/Reprimand) üçüncü, ARTIC MAN (Fernando-Arrive/Almutawakel) de dördüncü olarak tabelayı tamamladılar. Koşunun farkları Baş, 1 Boy, 1/2 Boy şeklinde oldu.

Birincilik ikramiyesi 1.150.000 TL, ikincilik 460.000 TL, üçüncülük 230.000 TL, dördüncülük ikramiyesi ise 115.000 TL olarak belirlenen koşuda, DIVINE HEART sahibine, birincilik ikramiyesinin yanı sıra yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 2.232,500 TL kazandırdı.

Koşu sonrasında atın sahibi Atila Özkan ' a kupayı Cumhurbaşkanımız Sn. Abdullah Gül ' e vekaleten Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen verdi.

Törende ayrıca Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen kazanan tayın antrenörü Enver Mutlu ile jokeyi Yücel Bilik ' e de birer şilt verdi.

Kupa törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Vedat Mirmahmutoğulları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı ve Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri ile TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden de katıldı.

7 Ağustos 2012 tarihinde 75. Yıl Ankara Hipodromu ' nda katıldığı Maiden koşuyla yarış hayatına başlayan DIVINE HEART, kariyerinin 16. startında ilk Grup 1 galibiyetini elde ederken, toplam birincilik sayısını ise 5 ' e yükseltti. 3 yaşındaki doru erkek safkan, son olarak 1 Haziran günü 75. Yıl Ankara Hipodromu ' nda koşulan Mehmet Akif Ersoy Koşusu ' nu (Açık – G2) bugünkü jokeyi Yücel Bilik ile kazanma başarısı göstermişti.

Kaynak: www.tjk.org




1 Temmuz 2013 Pazartesi günü yayınlandı