48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turuna Konya Torku Şekerspor Damgası

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun en zorlu bölümü olarak nitelendirilen ve bin 850 metrelik rakıma uzanan 152 kilometrelik Antalya-Elmalı etabını, Konya Torku Şekerspor'un Bulgar sporcusu Ivailo Gabrovski kazandı.
Atatürk Bulgar Murat Çekmen İtalyan 


Turun 3'üncü etabı, Antalya Atatürk Parkı'ndan 190 sporcuyla start aldı. Gabrovski, Korkuteli üzerinden Elmalı'daki Güğübeli mevkisine uzanan zorlu etabı, 4 saat 21 dakika 9 saniyelik dereceyle tamamlayarak birinci oldu.

Astana takımının Kazak sporcusu Aleksandr Dyachenko, 4 saat 22 dakika 38'lik dereceyle ikinciliği elde ederken, Caja Rural takımından Bulgar bisikletçi Danail Andonov Petrov da 4 saat 22 dakika 41 saniyelik dereceyle üçüncü oldu.

Etabın ''Türkiye Güzellikleri'' pirimini, Utensilnord takımından İtalyan sporcu Matteo Fedi kazanırken, etabın sprint primi ise Green Adge'in Avustralyalı bisikletçisi Harley Matthew Goss'un oldu.

İki yıl önce yaşamını yitiren eski milli bisikletçi Rifat Çalışkan anısına verilen 79'uncu kilometredeki yokuş primini ise Omega Parma takımının İtalyan sporcusu Marco Bandiera elde etti.
Dereceye giren sporcuların ödüllerini Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen ve Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş verdi.
Rıfat Çalışkan yokuş primi ödülünü ise Çalışkan'ın eşi Türkün, kızı Özge ve oğlu İlke Çalışkan aldı.Konya Torku Şekersporlu Gabrovski, elde ettiği bu birincilikle genel klasmanda da ilk sıraya yükseldi.

25 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı