Türkiye'nin 129 Yaşındaki Seçmeni Oyunu Kullandı

Siirt ' in Eruh ilçesi Gedikkaşar köyünde ikamet eden Türkiye ' nin en yaşlı seçmeni olan 129 yaşındaki Mehmet Esen Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyunu kullandı.
Cumhuriyet Cumhurbaşkanlığı Mehmet Esen 


Köyde oturan yaşlı adam, torunlarının yardımı ile araçla evinden alınıp Eruh ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu'na götürüldü. Oy kullanma kabinine giden Mehmet Esen, vatandaşlık görevini yerine getirdi. Oy kullanma işlemleri sonrası Türkçe bilmediği için Kürtçe açıklama yapan Mehmet Esen, ' Türk ve Kürtler kardeştir. Bu seçim çok önemli olduğu için hasta halime rağmen sandık başına gelerek oyumu kullandım. Silahlar sustuğundan beri bölgeye huzur geldi. Hep böyle devam etsin. Seçimin Türk ve Kürt coğrafyasında yaşayan halklara barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Türkiye'nin en yaşlı seçmeni ünvanını taşıyan Mehmet Esen daha sonra yakınları tarafından tahsis edilen araçla yine köyüne götürüldü.

Mehmet Esen Hakkında
Sahnede izlediği Münir Özkul'dan etkilenerek Cihangir İlkokulu'nda sahneye koyup sergilediği tek kişilik oyunuyla sanat hayatına yatkınlığı ortaya çıkan Esen, Ankara Lisesi'nde okurken, tiyatroya olan ilgisini sürdürdü. Öğrencilik yılarında Ankara Deneme Sahnesi'nde eğitim alıp, aynı yerde kadroya girerek, kurs arkadaşı Altan Erkekli ile ilk oyunu Bozkır Dirliği'nde rol aldı. O yıllarda amacı AST bünyesine katılmak olsa da; Küçük Sahne'de yolları...
devamı
10 Ağustos 2014 Pazar günü yayınlandı