Yerel Seçim Sonuçları 2014 - Muğla'da CHP'nin Adayı Osman Gürün Kazandı

2014 Yerel Seçim Sonuçları açıklandı. 30 Mart ' ta yapılan 2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti, CHP, MHP ve BDP ne kadar oy aldı? 30 Mart Yerel Seçim Sonuçları açılan sandık sayısıyla kesinlik kazandı. Yerel Seçim Sonuçları anlık olarak beyazgazete.com ' dan öğrenebilirsiniz. İşte il il 2014 Yerel Seçim Sonuçları...
Belediye Başkanlığı Ak Parti Osman Gürün Yerel Seçim 


Muğla'da Osman Gürün kazandı

MUĞLA'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini CHP'li Osman Gürün kazandı. Gayri resmi sonuçlara göre yeni ilçe Menteşe'nin başkanı olan Bahattin Gümüş ile Büyükşehir'in galibi Gürün sonucu, 'Kerimoğlu Zeybeği'yle kutladı.

Bu yıl ilk kez seçimlere 'Büyükşehir' unvanıyla giren Muğla'da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, evli ve iki çocuk babası olan Dr. Osman Gürün oldu. Muğla'nın yeni ilçesi olan Menteşe'nin CHP'li Belediye Başkanı da harita mühendisi, evli ve iki çocuk babası Bahattin Gümüş oldu. Yeni ilçenin ilk başkanı olan Gümüş, rakiplerine fark attı.

Seçimi partilerinin Menteşe İlçe Başkanlığı binasında televizyon ekranlarından takip eden iki başkan adayı, gayri resmi sonuçlara göre zaferi garantileyince, kesin sonuçların açıklanmasını beklemeden Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama etkinliğine katılmak üzere buradan ayrıldı. 2 bin kişinin katıldığı etkinlikte ' Kerimoğlu Zeybeği' oynayan Gürün ve Gümüş, büyük alkış aldı.

Kendisine destek verenlere teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, ' Tüm aday arkadaşlarımız ile birlikte seçim çalışmalarımız seviyeli bir şekilde geçti. Hepimiz yakışır bir şekilde projelerimizi anlattık. Kesinlikle bir birimizi üzecek beyanatlarda bulunmadık. Geçirmiş olduğumuz bu seçim sürecinde bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Demokrasi kuralları içinde bir seçim yaşadık ' dedi.

Öte yandan resmi olmayan sonuçlara göre Köyceğiz ilçesinin 3 dönemdir belediye başkanı CHP'li Salih Erbay'ın seçimi 10 oy fark ile rakibi AKP'li Kamil Ceylan'a kaybettiği belirtildi. Dalaman'daki yarışta ise AKP'nin adayı Sülayman Camızcıoğlu'nun 8 oy ile rakibi CHP'li Muhammet Şasmaz'ı geride bıraktığı öğrenildi. Bu iki ilçede itirazlar olduğu, sayımın tekrar yapılacağı kaydedildi.

2014 Yerel Seçim Sonuçları - Seçmenler, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandığa gitti. 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde, 26 milyon 704 bin 757'si kadın, 25 milyon 991 bin 75'i erkek toplam 52 milyon 695 bin 831 seçmen, 194 bin 310 sandıkta oy kullandı.

Yerel Seçim Sonuçları - Büyükşehirlerde yaşayanlar; büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği, mahalle muhtarlığı ve mahalle ihtiyar heyeti üyeliği seçimi için oy kullanırken, büyükşehir olmayan illerde yaşayan vatandaşlar ise, il genel meclisi üyeliği, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği, mahalle muhtarlığı ve mahalle ihtiyar heyeti üyeliği seçimi için oy verme işlemine katıldı.

30 Mart Yerel Seçim Sonuçları - Seçmenler oylarını il genel meclisi, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, büyükşehir belediye başkanlığı ve muhtarlıklar olarak sırasına göre kullandı. .

İl İl Seçim Sonuçları 30 Mart 2014 - Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te 07.00-16.00 saatleri arasında oy verme işlemi yapıldı. Diğer illerde ise 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanma işlemi sona erdi.

30 Mart 2014 Pazar günü yayınlandı