Yalçın Akdoğan: Doğuda kürdü haraca bağlayan kim?

Seçim güvenliği için devletin gerekeni yaptığını söyleyen Akdoğan ' Barajı geçiremezsek şöyle olur falan... Siz devleti dağda dize getiremediniz, şehirde mi getireceksiniz.' dedi.
Robin Hood Yalçın Akdoğan Beyaz Tv 


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Beyaz Tv canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

KAMPANYAYI HDP, DEĞİL PKK YAPIYOR

Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü destekli bir kampanya olduğunu söyleyen Akdoğan ' HDP yapmıyor kampanyayı, PKK yapıyor, KCK yapıyor. Bunu herkes biliyor. Kimse de bunu yalanlayamaz. Kapı kapı geziyorlar, anket yapıyorlar. Muhtarlara diyorlar ki 'Buradan başka partiye oy çıkmayacak' diye.

DEMİRTAŞ NİŞANTAŞI CEMAATİNİN PEŞİNE TAKILDI

Nişantaşı cemaatinin peşine takıldı Demirtaş. Onlar neyi söylüyorlar 'Mahalle baskısı' diyorlar. Mahalle baskısı sakızı var, çiğniyorlar. Mahalle baskısının dik alasını siz yapıyorsunuz. Bunların yüzünden demokrasini güçlenmesi olmuyor. Bunlar kendi insanlarına saygı duymuyorlar.

DOĞUDA KÜRDÜ HARACA BAĞLAYAN KİM?

Güneydoğu'da Kürde kim zulmediyor? Bugün devlet hizmet ve yatırımla anılıyor. Peki Kürdün yolunu kim kesiyor oy kullanmaya giderken? Kürde kim zorla kepenk kapattırıyor? Kürdü haraca bağlayan kim?

BÖYLE BİR ESARET OLABLİR Mİ?

Demirtaş, Robin Hood diyor. Yav sen gariban Kürdü haraca bağlamışsın. Mektuplar gönderiyorsun, üzerinde KCK damgası var. İnsanları haraca bağlamışsınız. Mahkemeler kuruyorsunuz. Bunların gereği yapılıyor devlet olarak. Vatandaşlarımız emin olsun ve kimse korkmasın. Bunlardan çektiği nedir? Böyle bir esaret olabilir mi?

DAĞDA DİZE GETİREMEDİNİZ, ŞEHİRDE Mİ GETİRECEKSİNİZ?

Biz Kürtleri zalim yapıya teslim edemeyiz. Bu yüzden seçim güvenliği çok önemli. Devlet bunun için her türlü tedbir alınıyor. Barajı geçiremezsek şöyle olur falan... Siz devleti dağda dize getiremediniz, şehirde mi getireceksiniz. Burada devlet vatandaşına sahip çıkar.

BEYAZ GAZETE
5 Haziran 2015 Cuma günü yayınlandı