Süleyman Soylu: Çözüm Süreci Problemsiz Şekilde Yürüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, çözüm sürecinin problemsiz bir şekilde yürüdüğünü söyledi.AK Parti Krıkkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında partililere hitap eden Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, büyük bir risk, büyük bir cesaret ortaya koyarak bu kadroların ve milletin desteklediği çözüm sürecinden dolayı Türkiye ' nin daha da büyüyerek ileriye gideceğini ifade etti.
Yeni Anayasa İmf Süleyman Soylu İl Danışma Meclisi Çözüm Süreci 


Türkiye ' nin İMF ' ye olan borcunun bitmeyeceği yönünde söylemler bulunduğuna bulunduğunu hatırlatan Soylu, ancak 14 Mayıs ' ta IMF ' ye olan borcun tarihe karışacağını ifade etti.
Milletin İMF ' ye borcunu kapattığı andan itibaren tekrar ' ispat-ı rüşt ' edeceğini dile getiren Soylu, ' Artık yarına daha umutla bakabilen, geleceğimizi borç altında, tahakküm altında bulundurmayan bir Türkiye tablosuyla karşı karşıya bırakacaktır. 2002 yılında bu ülkede mafyanın yüzünden insanlar ticaret yapamıyorlardı ' dedi.

Çözüm sürecinde Başbakan da dahil tüm partililerin herkesi sağduyuya davet ettiğini anlatan Soylu, ' Hadi gelin hem anayasayı birlikte yapalım, yeni Türkiye'nin imarını ve inşasını hep birlikte yapalım. Siyaset oy için yapılmaz ve AK Parti siyaseti oy için yapmıyor. Oy için yapmadığından dolayı bu millet AK Partiye yüzde 50 ile destekliyor. Ama hepimizi hain eden muhalefet partileri var. 4 aydan beri şehit verilmiyor. 4 aydan beri ocaklarda acı olmuyor. Türkiye çözüm süreci bittiğinde ülkemizdeki birliğin beraberliğin demokrasinin tam anlamıyla rayına oturduğu süreçten itibaren Türkiye bütün dünya ülkelerinin cazibe merkezi haline gelecek. Çözüm süreci çok iyi gidiyor ve çok şükür hiçbir problem yok. Artık insanlar barışı, kardeşliği ve bütün ülke insanıyla kucaklaşmanın mutluluğunu ve heyecanını kendisinde hissettiren o insanları görünce gözleri pırıl pırıl parlıyordu. Önümüzde çok önemli bir süreç var. Bu süreç bizim için çok anlamlı ama çok açık bir süreç. Bugün, dün 21'inci yüzyılın başından itibaren Türkiye'nin ortaya koyduğu tam anlamıyla bu medeniyet zincirini ortadan koparmak isteyenlere karşı bir itirazın adıdır, Türkiye ortaya koyduğu ve içinde bulunduğumuz, kimsenin sizin cebinize koymadığı kimsenin gelin bakalım bu iktidarı bir şekilde yönetin, idare edin kimsenin bağışta bulunmadığı, bir şey bahşetmediği, bunlar oy alsalar bile bunları iktidara getirmeyeceğiz. Biz bu ülkenin efendileriyiz diye yukarıdan aşağı bazen gazete köşelerinde, bazen televizyon ekranlarında sabahtan akşama kadar siz kimsiniz ki bu ülkeyi yönetecek siniz diye sizi bu topraklardaki bütün geçmişinizi küçümseyen, Menderesi onun için idam eden, rahmetli Özal'ı onun için iki ayağını bir pabuca sokmaya çalışan, rahmetli Erbakan'ı istismar etmeye çalışan bir anlayışa hiçbir şekilde uymayarak adam gibi bir adamın peşinde koşarak bu ülkede bugün ayyıldızlı pasaportu tüm dünyada güçlü bir Türkiye'den geldiği inancıyla birlikte saygıyla ayağa kalkıyorlar. Bu tesadüf değildir. Biz bu dünyaya medeniyet anlatmış bir toplumuz. Türkiye ne yaptığını bilmekte ve nereye gittiğini çok iyi bilmektedir. Türkiye tarihe bakan geleceğine de bakan bir ülkedir ' şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye yasasının Türkiye ' nin en önemli süreçlerinden birisi olduğunu da ileri süren Soylu, ' Büyükşehir Belediye yasasının faydasını dünya ile rekabet ettiğimizde göreceğiz. 4+4+4 eğitim sistemiyle yepyeni bir eğitim sistemi gelmiştir. Kentsel dönüşüm projeleri de büyük bir reformdur. Yeni anayasa ve Başkanlık sistemi de Türkiye için çok önemli bir süreçtir ' dedi.

Süleyman Soylu Hakkında
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ilk İçişleri Bakanı unvanına sahip olan Soylu, 21 Kasım 1969 İstanbul'da doğdu. Plevne Lisesi'nde başlayan ve ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde sürdürdüğü eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamlayan Soylu, siyasi hayatına 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda adım attı. 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'na seçi...
devamı
27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı