SP'li Şevket Kazan, PKK'nın Geri Çekilmesini Değerlendirdi

Eski Adalet Bakanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan,Partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen, “Yeni Dünya Düzeni ve Erbakan” konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Karaman'a gelen Şevket Kazan, partisinin il başkanlığında Türkiye ' nin gündemini değerlendirmek için bir basın toplantısı düzenledi. Kazan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ' Türkiye ' nin gündeminde terörün biran önce sona ermesi için bir barış projesi ortaya konulmuş. Şu anda bu barış projesi istikametinde çalışmalar yapılıyor. Barış ekipleri oluşturulmuş, bu ekipler belli bölgelerde çalışmalar yürütmektedir. Bir yandan bu çalışmalar yapılırken, bir yandan kavgası var. Bu çalışmalar neden yapılıyor, niçin yapılıyor kavgası var. Biz Milli Görüş partisi olarak, Milli Selametten buyana daima ülkedeki insanlarımızın birliği, beraberliği, kardeşliği üzerinde siyasetimizi yürütmüşüzdür. 40 milyon idik, 40 milyon kardeşiz dedik. 50 milyon olduk, biz 50 milyon kardeşiz dedik. Bu gün 80 milyonuz, 80 milyon kardeşiz dedik. Bu toprakların insanları olarak hepimiz kardeşiz. Kardeşler arasında zaman zaman bir takım fitneler olmuş. Bunları bir birine düşürmek için bir takım çalışmalar yapılmıştır. Şu anda hükümetin çalışması konusunda eleştirdiğim tarafları var ama eleştirilmemesi gereken bir tarafı ise barış sürecidir ' dedi.
Milli Görüş Yeni Dünya Düzeni Murat Karayılan Şevket Kazan Siyonizm 


Toplantıda bir basın mensubunun Karayılan ' ın açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Kazan, ' Zamanla her şey netleşecektir. Daha müzakere edilmesi gereken taraflar var. 5 Mayıs ' tan itibaren dönüşler başlayacak. Ama Karayılan ' ın söylediği şeylerden bir tanesi biz döneriz ama silahları bırakmayız. Ama silah bırakma konusunda da daha beklememiz lazım diyor. Yani daha silah bırakmayız diyor. O silah bırakmazsa biz de silah bırakmayız ' şeklinde konuştu.

Şuanda yapılmakta olan barış süreci her ne kadar bir takım çevreler tarafından önlenmek isteniyorsa da bu kanın sona ermesi, bu kavganın sona ermesini gerekir diyen Kazan, ' Düşmanımızın oyununa gelmememiz lazımdır. Hem Türkiye ' nin, hem de İslam dünyasının bir numaralı düşmanı Siyonizm ' in temsilcisi olan ABD ' dir. Çünkü ABD Yahudiler tarafından kurulmuştur. ABD ' yi yöneten Yahudi iradesidir. ABD ' yi yönlendirense İsrail ' dir. Onların hedefleri ise vaat edilmiş topraklardır. ABD dünyaya demokrasi getirecekmiş... Dünyanın neresinde kan akıyorsa ABD ' nin parmağı vardır. ABD ' nin bulunduğu yerlere baktığımızda Afganistan ' da, Pakistan, Irak ve Libya ' da kan akmaktadır. Şu anda dünyanın bir numaralı silah üreticisi ABD ' dir. Ürettiği silahın ise yüzde 75 ' ini Arap ülkelerine satmaktadır. Ve bu silahlar Ortadoğu ' ya buradan yayılmaktadır. ABD kana bulamaktadır diye konuştu.
27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı