Siz Kimsiniz?

Şamil Tayyar, “Kırmızı çizgilerimizi aşarsa gereğini yaparız” diyen Genelkurmay Başkanına “Siz kimsiniz?” diye yanıt verdi.
Şamil Tayyar Genelkurmay Başkanı Necdet Özel Milletvekili Genelkurmay 


Beyaz TV ' de yayınlanan Erkan Tan ' ın sunduğu ' Söz Sende ' programına konuk olan Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Çankaya resepsiyonunda gazetecilere açılım süreciyle ilgili konuşan Genel kurmay Başkanı Necdet Özel ' e sert sözlerle yüklendi.

Tayyar, “İyi asker kötü asker ayrımı hiç yapmadım. Beni bağışlasınlar, hiç kimseyi üzmek, incitmek niyetinde değilim. Asker, hiyerarşik düzen içinde yetişir ve öyle hareket eder. Askerle siyasi konular müzakere edilmez. Askerin görev ve yetkileri garnizon tel örgüleri içerisindedir, dışarısı sivil siyaset alanıdır. Asker askerlik yapacak siyaset yapmayacak. Son yıllar da biz bunun ciddi şekilde oturmaya başladığını gördük.” ifadelerini kullandı.

SİZ KİMSİNİZ?

“Sayın Genelkurmay Başkanı, son dönemde oturmaya başladığını düşündüğümüz, yeni yeni kök salan bir teamülü bozar bir görüntü sergiledi.” diyen Tayyar devamında şunları kaydetti. “Çankaya resepsiyonunda gazeteciler kendisine soru yöneltince diyor ki, ' Bu açılım sürecinden bizim haberimiz yok. Sayın Atalay bize bir yol haritası gönderecekti. Ama göndermedi, kırmızı çizgilerimizi aşarsa gereğini yaparız 30 yıldır bu mücadeleyi biz veriyoruz ' dedi. Siz kimsiniz? Terörle mücadele sadece askerin mücadele alanı değildir.”

Şamil Tayyar Hakkında
1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti. Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazet...
devamı
3 Eylül 2014 Çarşamba günü yayınlandı