Sırrı Süreyya: Hükümet Burhan Kuzuya Otur Lan Yerine Desin

Habertürk ekranlarında konuk olduğu “Enine Boyuna” adlı programda konuşan Sırrı Süreyya Önder, Kürtlerin haklarını aramak için yaptığı eylemlerin baltalandığını ifade ederek “Kürtler size direniş beğendiremedi” dedi.
Zerdüştlük Anayasa Komisyonu Nevruz Habertürk Burhan Kuzu 


KÜRTLER SİZE EYLEM BEĞENDİREMEDİ
Önder sözlerini şöyle sürdürdü:
Miting yapıyoruz niye yaparlar, niye yapıyorsunuz diyorlar. Nevruz yapıyorlar, şu gün kutlayabilirsin, şurada yaparsın, burada yaparsın diyorlar. Siyaset yapıyorlar… Zerdüştlük, dinsizlik, ezidilik, imansızlık , beğen beğenebildiğin kadar. Küfür…Hakaret. … Kürtler size eylem beğendiremiyorlar. Kendi canına kast ediyor gene beğendiremiyor . Ne yapsın Allah rızası için. Yürüyüş yapıyor gaz atıyorsunuz. Bir araya geliyor cop vuruyorsunuz. Bir eylem biçimi söyleyin rıza-ı Allah için bizde onu yapalım.

HÜKÜMET BURHAN KUZU 'YA “OTUR LAN YERİNE” DESİN
Hükümetin Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu 'yu uyarmasını isteyen Sırrı Süreyya Önder “Ana dilde eğitim hakkına bu hükümet bu kadar samimiyse şu anayasa komisyonu başkanına “otur lan yerine” desin. “Sen ana dilde eğitim hakkı isteyene şeytan nasıl dersin” diye bir önce dönsün kendininkine söylesin, ondan sonra bizde bir samimiyet testinden geçirelim.” ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE
Burhan Kuzu Hakkında
Aynı yıl Tekirdağ’da Maiyet Memuru olarak kaymakamlık stajını yaptı. 6aylık stajın ardından İçişleri Bakanlığı’nın muvafakatını da alarak, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Kürsüsü’ne asistan olarak girdi.Bu arada hakimlik ve savcılık sınavlarında da başarılı olan Burhan Kuzu 1984 yılında doktor,1987 yılında yardımcı doçent,1989 yılında doçent, 1998 yılında profesör oldu.1980-82 yılları arasında Paris Sorbonne Üniversitesi Huku...
devamı
29 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı