Selahattin Demirtaş'tan önemli açıklamalar

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HABERTÜRK TV'de yayınlanan Söz Sende programında çözüm sürecini değerlendirdi.
Bdp Selahattin Demirtaş Sırrı Süreyya Önder Yerel Seçim Çözüm Süreci 


Demirtaş, ' Taraflar o masada kaldığı müddetçe süreç bir şekilde ilerleyecektir. Hükümetin yapması gereken şey; lütfen müzakereye başla. Hiç kimse bu barış arayışlarının bitmesini istemiyor silahların konuşmasını istemiyor. KCK da Öcalan da buna taraf değil. Toplum zaten buna hazır. ' dedi.


İstifa iddialarına yalanlayan Demirtaş, ' Partimize ve halkımıza karşı bir istifa dayatması veya yönetimimizde bir istifa tartışması asla yaşanmadı. Şahsım açısından da hiçbir zaman o noktaya gelmedi. ' şeklinde konuştu.


Sırrı Süreyya Önder'in adaylığı konusunda oluşan beklentilere açıklık getiren Demirtaş, ' Tabiki Sırrı Süreyya Önder arkadaşımız çok seviliyor. Adaylığı çok tartışıldı. Bunun kararını ne tek başına biz, ne de Sırrı Bey verebilir. Bu konuyu parti organları tartışacak. ' ifadelerini kullandı.


Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
25 Ekim 2013 Cuma günü yayınlandı