Savcı Sayan yine bombaladı

Ana muhalefetin Esad ziyareti üzerine CHP'yi eleştiri yağmuruna tutan CHP PM eski üyesi Savcı Sayan 'CHP ele ayağa düşmemelidir' dedi.
Savcı Sayan  Chp Suriye Beşar Esad Kemal Kılıçdaroğlu 


Suriye'nin kirli politikalarını CHP ve İran üzerinden temize çıkarmaya çalıştığını söyleyen Sayan ''Esad gibi diktatör gece gündüz kan kusacak,insanlarını Kürt,Türk,Laz,Çerkez,Arap demeden öldürecek;siz de gidip onlarla görüntü vereceksiniz,onlarla birlikte olacaksınız.Bir gazetecinin bırakılması elbette ki önemli bir şeydir;ama aynı CHP heyeti,aylardır PKK'nın elinde bulunan kaymakam için hangi çabayı sarf etti.Acaba CHP o kaymakam ve kamu görevlileri için hangi durumlarla karşı karşıya kaldı,hangi çalışmaları yaptı bunu da çok merak ediyorum.''diye konuştu.

''Esad gözlerinin içine baka baka bizim hükümetimizin başındaki adama saldırıyor,onlar da dinliyor'' diyen Sayan '' Ben orada CHP'nin bir milletvekili olarak bulunmuş olsaydım,Esad'a gücüm yetse cevap verirdim,gücüm yetmezse masayı terk ederdim.''şeklinde konuştu.

Sayan konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Esad orada onlarca insan öldürecek,siz gideceksiniz Esad'ın yanında oturacaksınız,el pençe duracaksınız.Esad gözünüzün içine bakarak 'ben kazanırsam Erdoğan gidecek' diyecek.Senin ne haddine?Erdoğan'ı götürüp,getirmek Türk halkının,Türk seçmenin işi.Sen mi yönetiyorsun bizim ülkeyi?Sen mi bizim ülkenin seçimlerini idare ediyorsun? Kimin başbakan olup olmayacağına sen mi karar verceksin?Bütün bunları bu ülkenin Kurtuluş Mücadelesi'ni veren,Cumhuriyetten daha yaşlı bir partinin temsilcilerinin huzurunda söylüyor.Bizi yaralayan budur.CHP böyle ele ayağa düşmemelidir.CHP bugün bu süreçte dimdik ayakta durmalıydı.''



Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
11 Mart 2013 Pazartesi günü yayınlandı