Şamil Tayyar: Hepsinin kafasını koparmalıyız

Tayyar, molotoflarla ilgili düzenlemeye karşı çıkan HDP Milletvekili Hasip Kaplan için de 'Hasip Kaplan'ın kafasına bir tane molotof atacaksın orada.' dedi.
Hasip Kaplan Son Söz Erkan Tan Milletvekili 


Beyaz TV'de Erkan Tan'ın sunumuyla ekrana gelen 'Son Söz' programında Cizre'deki olayları değerlendiren Tayyar, 'Cizre'de bir problem var' diye konuştu.

HEPSİNİN KAFASINI KOPARMALIYIZ
'Cizre ve Silopi bizim kanayan yaramızdır' diyen Tayyar şu ifadeleri kullandı:

PKK kalkacak, Cizre'nin her yerine hendek açacak, ondan sonra da şudur budur diyeceğiz. Bu olmaz. Biz bunu sağlamak zorundayız. Devlet içinde bunu engelleyen siyasi, bürokrat, müdürler varsa hepsinin kafasını koparmalıyız. Cizre ve Silopi bizim kanayan yaramızdır.

Bu tip olayların önüne geçebilmek için İç Güvenlik Paketi'nin meclisten onaylanması gerektiğini söyleyen Tayyar, İç Güvenlik Paketi'yle ilgili muhalefetin eleştirilerine de anlam veremediğini söylerken şu ifadeleri kullandı;

HEM ELEŞTİRİYORLAR, HEM KARŞI ÇIKYIORLAR
Orada buna karşı çıktılar. Karşı çıkanlar kim 'Orada güvenliği sağlayın' diyenler. CHP-MHP güvenliği sağlayın diyor. Kanun getiriyorsun, molotofu suç aleti haline getiriyorsun, ona da itiraz ediyorlar.

ATACAKSIN KAFASINA MOLOTOFU
Geçen Hasip Kaplan konuşuyor genel kurulda. Benzetmek gibi olmasında insan hakikaten şuraya kadar doluyor. Hasip Kaplan'ın kafasına bir tane molotof atacaksın orada. Ne oluyor mesela? Bu masum bir şeyse ne olacağını görelim? Canı yanıyor mu, yanmıyor mu bir görelim.
Erkan Tan Hakkında
Şırnak kökenli olan babası Hikmet Tan, Şebinkarahisar kaymakam vekilliği, Türkoğlu, Tekman, Foça, Erbaa, Çerkezköy, Altındağ, Osmangazi ve Tirebolu ilçelerinde kaymakamlık, Giresun vali yardımcılığı, van ve Adıyaman illerinde de valilik yaptığından çocukluğu ve gençliği buralarda geçmiştir. Bu sebeple ilkokula Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde başladı, , Erzurum’un Tekman ilçesinde devam etti, İzmir’in Foça ilçesinde ilkokulu bitirdi. Ortaokulu...
devamı
31 Aralık 2014 Çarşamba günü yayınlandı