Şamil Tayyar: Canan Arıtman ruh sağlığını da yitirmiş

CHP eski Milletvekili Canan Arıtman'ın dün bir televizyon kanalında yaptığı 'Başörtüsü yüzünden çocuk tecavüzleri arttı' şeklindeki açıklamaları tepki çekti.
Chp Şamil Tayyar Ak Parti Canan Arıtman Başörtüsü 



AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, ''Bugün yaşanan gelişmelerle demokratik Cumhuriyet bir vesayetten daha kurtuldu. Ama görüyoruz ki Canan Arıtman gibi hala bu yeni Türkiye'yi algılamayan, yeni Türkiye'nin dinamitlerine uzak, toplumun hassasiyetleriyle çatışmayı kendine ilke edinmiş varlıkların mücadelesi hala devam ediyor'' ifadelerini kullandı.


Canan Arıtman kendi paydaşları ve yandaşları gibi gerçekten toplumun sinir uçlarına dokunan bu açıklamalarıyla sanki bana ruh sağlığını da yitirmiş bir politikacı gibi gelmeye başladı diyen Tayyar konuşmasına şöyle devam etti: '' Artık yeni Türkiye'de Canan Arıtman gibi isimlerin varlığını sürdürmesi asla mümkün gözükmüyor. Yeni Türkiye bu tür eski dönemlerden kalan politikacıları kusacaktır diye düşünüyorum. Nitekim bugün parlamentodaki fotoğraf bunu açıkça ortaya koymaktadır.


CHP'den ihraç edilir mi edilmez mi bilmiyorum. Ama bende çok da tavır geliştireceği algısı oluşturmadı. Çünkü onun gibi çok sayıda milletvekilinin benzer açıklamaları var. Bugün CHP'nin parlamentoda grup olarak fazla reaksiyon göstermemesi doğrudan başörtüsü meselesini kabullendiklerini göstermiyor. Zannediyorum seçimler yaklaşırken bir siyasi refleksle bir tepkiye dönüşmesinden ürktükleri için bir siyasi tavır aldıklarını düşünüyorum. Biz samimi olmadıkları kanaatindeyiz. O nedenle ben Canan Atıman ile ilgili herhangi bir tasarrufları olacağına ihtimal vermiyorum. Eğer böyle bir adım atacaklarsa bu Canan Arıtman'la sınırlı kalmaz kanaatindeyim.''

Şamil Tayyar Hakkında
1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti. Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazet...
devamı
31 Ekim 2013 Perşembe günü yayınlandı