'O silahlar IŞİD'in eline geçti'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, canlı yayında gündemdeki önemli soruları cevapladı. Davutoğlu, ABD'nin Irak'a bıraktığı silahların IŞİD'in eline geçtiğini söyledi.
Akif Beki Mustafa Karaalioğlu Star Gazetesi Hürriyet Gazetesi Ahmet Davutoğlu 


Olağanüstü toplanan mecliste, bir bir hayata geçirilen yasal düzenlemeler. Ankara'nın yakın takibinde olan Türkiye'nin yanı başındaki gelişmeler. Çözüm süreci ve paralel yapıyla hız kesmeden süren mücadele. Baş döndüren bu trafikte, siyasi gündemin sıcak başlıkları 24'TV de konuşuldu. Star Gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu ve Hürriyet Gazetesi yazarı Akif Beki sordu, Başbakan Ahmet Davutoğlu 24 TV ekranında canlı yayında cevapladı.

HER ŞEY IŞİD'İN ELİNE GEÇTİ

Türkiye tek başına çok çalıştı bunu her yerde anlattı. Kılıçdaroğlu gitti Maliki'nin elini sıktı ve sonra ne oldu Maliki her şeyi bıraktı gitti ve her şey IŞİD'in eline geçti. ABD'nin Irak'a bıraktığı silahlar külliyen IŞİD'in eline geçti.

SÜNNİCİLİK YAPMAKLA İTHAM EDİLDİK

Sünnicilik yapmakla itham edildik. Halbuki nasıl bir Sünnicilik yaptık? En büyük problemi bir başka ülkedeki Sünni otoriter rejimle yani Sisi yönetimi ile yaşadık. Yani sadece Maliki'ye tepki göstersek, Sisi'ye göstermesek bu haklı olabilir. Burada ilkesel olarak doğru yerde durmadığınız zaman tarih öyle böyle akıyor sonunda sizin geldiğiniz yere geliniyor ama binlerce, on binlerce insanın canına belki yüz binlerce insanın canına malına ve bütün bölgenin istikrarsızlığına yol açıldıktan sonra geliyor.

Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
13 Eylül 2014 Cumartesi günü yayınlandı