Mustafa Sarıgül’den Sırrı Süreyya Önder’e Yanıt

Şişli belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kendisini eleştiren HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ' e yanıt verdi. Mustafa Sarıgül, “İnançlar Allah ' a ulaşma yoludur, iktidara ulaşma yolu olarak kesinlikle kullanılamaz” dedi.
Şişli Belediye Başkanı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Sarıgül Sırrı Süreyya Önder 


Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, katıldığı bir televizyon programında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ' ü eleştirerek, “Sarıgül Rabbim, Bismillah ve Atatürk kelimelerini kullanmadan 15 dakika benimle tartışabilsin adaylıktan çekilirim. Sosyal demokrasiye çalışıp gelsin, tarihini öğrensin” sözleri üzerine Mustafa Sarıgül ' den yanıt gecikmedi.

Partisinin Bağcılar ve Esenler teşkilatlarını ziyaret eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, inançların iktidara gelmek için kullanılamayacak değerler olduğunu söyledi.

Başkan Sarıgül, şunları söyledi; “Ben Allahım ' dan, kitabımdan ve Atatürk ' ümden hiçbir zaman ayrılmayacağım. Ben inançları kesinlikle istismar etmeyeceğim. İnançlar Allah ' a ulaşma yoludur, iktidara ulaşma yolu olarak kesinlikle kullanılamaz. Mustafa Kemal Atatürk ' te bütün ulusun atasıdır. Atatürk, ' Ya istiklal ya ölüm ' demeseydi biz bu cennet vatanımızı bu şekilde bulamazdık. Bu cennet vatanımızda inançlara saygıyı ve laikliği koruyorsak, özgürce yaşıyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurmuş olduğu cumhuriyete borçluyuz.”

21 Kasım 2013 Perşembe günü yayınlandı