Mustafa Balbay Kemal Kılıçdaroğlu İle Görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM makamında, Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda tahliye olan Mustafa Balbay ile bir araya geldi.
Makam Odası Tbmm Anayasa Mahkemesi Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Balbay 




Kılıçdaroğlu, ''Sayın Balbay, özgürlüğüne kavuştu ama hala tutuklu milletvekilleri var, tutuklu gazeteciler var, tutuklu avukatlar var, tutuklu belediye başkanları var, askerler var. Baktığınız zaman çok sayıda aydının, ülkenin geleceği için yorum yapan, görüş yapan pek çok insanın hapishanelerde çürüdüğünü görüyoruz. Daha vahim olanı hapishanelerde ölüme yatırılanlar var. Tedavi edilmeyenler var. Türkiye bunları aşmak zorundadır. Demokrasimiz yara alıyor. Özgürlük söylemlerimiz yara alıyor. Umuyorum Balbay bir başlangıç olur. Türkiye, bu kirliklerinden tümünden arınmış olur''dedi.




Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
10 Aralık 2013 Salı günü yayınlandı