MHP Kurultayı İstiklal Marşı İle Başladı

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Arena Spor Salonu'nda başladı.MHP ' de büyük kurultay heyecanı Ankara ' da başladı. Genel Başkan Devlet Bahçeli , parti liderliği için 10 adayla yarışacak. Büyük b,r bölümünün yeterli delege desteği alamayacakları ve yarıştan çekilecekleri ifade edilen seçimlerde Bahçeli ' nin en büyük rakibi Koray Aydın olarak görülüyor.
Milliyetçi Hareket Partisi İstiklal Marşı Koray Aydın Ankara Arena Devlet Bahçeli 


Ankara Arena ' da da Trabzon Milletvekili Koray Aydın ve Devlet Bahçeli destekçileri tarafından paylaşılmış durumda. Saat 10 ' da salona giren Koray Aydın ' ın taraftarları Arena'nın bahçesinde Koray Aydın lehine slogan atarken Aydın ' dan 20 dakika sonra Devlet Bahçeli de salona geldi. Bahçeli ' nin salona girmesiyle tribünlerde büyük bir tezahürat başladı.

Bahçeli salona girdikten sonra tek tek bütün adayların yanına giderek onlarla tokalaştı ve el ele poz verdi.

Ankara Arena'daki dikkat çekici unsurlardan biri, mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin hiçbir fotoğrafının yer almaması oldu. Bu konuda talimatın bizzat ' ben de herkes gibi adayım ' diyen Devlet Bahçeli'den geldiği belirtiliyor. Salonda “Devletsiz millet olmaz, milletsiz devlet olmaz”, “İlkesi olmayanın ülkesi olmaz, ülküsü olmayanın ilkesi olmaz”, “Biz büyük Türk milletiyiz” ve “1000 yıldır kardeşiz biz” şeklinde pankartlar asıldı.

“Türk milleti sensiz asla” sloganı ile toplanan kongrede salon içerisinde Genel Başkan Devlet Bahçeli ve genel başkan adaylarından Koray Aydın taraftarlarının karşılıklı sloganlar attıkları görüldü.

CEM VE SEMA AYNI SAHNEDE

Kurultay'ın ilk saatlerinde partilileri seçim havasına sokmak için yapılan gösterilerin en dikkat çekicisi, kürsünün bulunduğu platformun hemen önünde semazen ve etrafında cem ayini yapan Alevileri sembolize eden grup oldu. Onların etrafında ise Türkiye 'nin farklı bölgelerinden folklor ekipleri yöresel kıyafetler ve kendi figürleri ile ortadaki semazene ve cem yapanlara eşlik ettiler. Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı'nın da gösteri yaptığı salonda sigara içilince, uyarı anonsu yapıldı.
Devlet Bahçeli Hakkında
1948 yılında Osmaniye'de doğdu. Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur. İlköğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Devlet Bahçeli, üniversite öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde yapmıştır. Başlangıcından itibaren Ülkücü Hareket'in her kademesinde görevler üstlenerek Büyük Ülkü Davası'na hizmet etti. Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Ak...
devamı
4 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı