MHP 10. Kurultayı'nı Zühal Topçu Değerlendirdi

MHP 10. Kurultayı'nı Zühal Topçu Değerlendirdi. MHP'nin 10'uncu olağan kurultayı bugün Ankara'da yapılacak. Birçok ülkeden davetlinin katılacağı kongrede, Alparslan Türkeş'in ölümünden sonra ilk kez ciddi bir liderlik yarışı verilecek.
Mhp Kurultayı Koray Aydın Ankara Arena Alparslan Türkeş Devlet Bahçeli 


MHP 10. Olağan Büyük Kongresi'nin yapıldığı Ankara Arena Spor Salonu'nda delegeler ve misafirler yerlerini almaya başladı.Kongre başlamadan önce salon çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.İçeri giremeyenler için salon dışında çadır oluşturuldu, kongre görüntüleri için dev ekran yerleştirildi.Kırmızı beyaz bayraklarla süslenen salonda platformun üstünde büyük Türk bayrağı, iki yanında da Atatürk ve Alparslan Türkeş fotoğrafları ve hemen altında da iki led ekran yer alıyor.

Salonda ' Devletsiz millet olmaz, milletsiz devlet olmaz ' , ' İlkesi olmayanın ülkesi olmaz, ülküsü olmayanın ilkesi olmaz ' , ' Biz büyük Türk milletiyiz ' ve ' 1000 yıldır kardeşiz biz ' şeklinde pankartlar asıldı. ' Türk milleti sensiz asla ' sloganı ile toplanan kongrede salon içerisinde Genel Başkan Devlet Bahçeli ve genel başkan adaylarından Koray Aydın taraftarlarının karşılıklı sloganlar attıkları görüldü.Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisini tamamlamasının ardından salonda sigara içilince, uyarı anonsu yapıldı.

Basın mensuplarının yoğun ilgisine karşılık yeterli yer sağlanmadığı için bazı medya görevlileri kongreyi ayakta izliyor.Bahçeli altıncı kez aday.Genel Başkan Devlet Bahçeli, salona geldi.Devlet Bahçeli'nin altıncı kez genel başkanlığa aday olacağı kurultayda, bin 241 delegenin oy kullanması bekleniyor.Kurultayda partinin yönetim kadrosu da yeniden şekillenecek.

7 başkan aday adayı

Birçok ülkeden davetlinin bulunduğu kongrede, Alparslan Türkeş'in ölümünden sonra ilk kez ciddi bir liderlik yarışı yaşanacak. Kurultayda 7 aday Bahçeli'ye rakip olacak.Adaylar arasında MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu gibi dikkat çeken isimler var.MHP'nin ilk kadın genel başkan adayı olması beklenen Nurhan Karakan'ın da aday olmayacağı öğrenildi.
Devlet Bahçeli Hakkında
1948 yılında Osmaniye'de doğdu. Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur. İlköğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Devlet Bahçeli, üniversite öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde yapmıştır. Başlangıcından itibaren Ülkücü Hareket'in her kademesinde görevler üstlenerek Büyük Ülkü Davası'na hizmet etti. Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Ak...
devamı
4 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı