Mehmet Metiner: Demirtaş 'PKK'ya silah bıraktırırız' diyordu, cinayetini kınayamıyor

Habertürk ekranlarında yayınlanan Akşam Raporu programında gündemi değerlendiren AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, HDP'ye yüklendi.
Şanlıurfa Selahattin Demirtaş Mehmet Metiner Ceylanpınar Milletvekili 


Türkiye bugün, Şanlıurfa Suruç'ta 32 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısının ardından Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki evlerinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 2 polisin acısıyla sarsıldı.

Programın sunucu Serap Belet, Metiner'e 'Türkiye silahlar bırakılacak mı beklentisiyle bekledi. Bundan sonra nereye gidecek çözüm süreci?' diye sordu.

'İşte bunu sizler soracaksınız. Sayın Demirtaş buraya geldiğinde ona saz çaldırmak yerine soracaksınız' diyerek Ahmet Hakan'a gönderme yapan Metiner şunları söyledi:

'Demirtaş, 'Barajı geçelim, meclise girelim çözüm süreci yerli yerine oturur. Gerkirse MHP ile de çözüm sürecini sürdürürüz. PKK'ya da biz silah bıraktırırız' dedi. Şimdi bırakın silah bırakma çağrısında bulunmayı PKK'nın Suruç'a misilleme olsun diye yapmış olduğu cinayetin kınamasını bile yapamıyorlar. Bunu sizler soracaksınız, Türkiye halkı soracak. Böyle bir Türkiyelileşme iddiası olmaz, böyle bir demokratik iddia olmaz.'
Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
22 Temmuz 2015 Çarşamba günü yayınlandı