Mahmut Övür: CHP'deki ihraçlar devam edebilir

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Eskişehir milletvekili Süheyl Batum'un partiden ihraç edilmesine karar verdi. Süheyl Batum, kararı basından öğrendiğini ve ihraç kararının hukuku aykırı olduğunu söyleyerek “Bu komplodur. Bunu bana yapanlardan tek tek hesabını soracağım” dedi.
Süheyl Batum Chp Mahmut Övür Ulusalcılar 


“BEKLENEN BİR KARARDI”
Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, yaşanan olayla ilgili, “Çok sürpriz olduğunu sanmıyorum. Beklenen bir karardı. Sayı fazla olur mu bilemem ama başta Süheyl Batum olmak üzere birkaç kişinin gidebileceği bekleniyordu” dedi.

ULUSALCILAR YÖNETİME KARŞI
Parti içi muhalefetin ölçülü olması gerektiğini söyleyen Övür, Batum'un bu ölçüyü aştığını belirtti. İhraç kararının parti içi demokrasi açısından tartışılabileceğine dikkat çeken Övür, ulusalcıların CHP yönetimine karşı muhalefet içinde olduklarını belirtti.

İHRAÇLAR DEVAM EDEBİLİR MESAJI
Emine Ülker Tarhan'ın parti kurmasıyla CHP'deki ulusalcı kesimle bağın koptuğunu savunan Övür, “Ben bu sancının biraz daha süreceğini düşünüyorum” diyerek ihraçların devam edebileceğinin mesajını verdi.

“BATUM PİŞAM OLMUŞ OLABİLİR”
Ulusalcı kesimin CHP'yi terk etmeden partiyi dışarıdan sıkıştırma amacında olduğunu kaydeden Övür, şöyle konuştu: “Sanıyorum Batum'da bu düşüncede olan birisi. Parti içinde erken davranım konuşmaya başladığı için ihraç noktasına geldi. Belki de bundan pişman oldu. Ulusalcılar partinin Tarhan tarafından sıkıştırılmasını istiyorlardı. Batum bu dengeyi tutturamadı. Kendi aceleciliğinin ya da öngörüsüzlüğünün bedelini ödüyor.
11 Aralık 2014 Perşembe günü yayınlandı