Kurtuluş Tayiz'den Kılıçdaroğlu ve Paralel Yapı iddiası

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in '30 Mart'ta cemaatle işbirliği yaptık' açıklaması gündemdeki yerini koruyor. CHP'li Güler'in disipline sevk edileceği konuşulurken CHP'deki u yeni kriz hakkında bir değerlendirme de Akşam Gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz'den geldi.
Akşam Gazetesi Birgül Ayman Güler Paralel Yapı Kaset Komplosu Kemal Kılıçdaroğlu 


“KILIÇDAROĞLU'NUN ARKASINDA PARALEL YAPI VAR”
A Haber ekranlarında canlı yayın konuğu olan Tayiz, “CHP'de bu kadar açık cemaatle ittifak yapılmasına rağmen bir milletvekili bunu söylemekte çok çekindi. Korkuyorlar. Deniz Baykal kaset komplosu ile gönderildi. Partinin geri kalan yöneticileri tek tek cemaatin operasyonu ile götürüldü. Kimseye ses çıkaramıyorlar. Cemaatten korkuyorlar. Çünkü biliyorlar ki; Kılıçdaroğlu'nun arkasında paralel yapı var” dedi.

“TAPELERLE HAYATINI MAHVEDEBİLİRLER”

Tayiz sözlerine şu şekilde devam etti: Şantaj altındadırlar. Böyle bir gerçeği dile getirmek siyasi hayatına mal olabilir. Birgül Ayman Güler'in bir kariyeri var. Bir günde tapelerle hayatını mahvedebilirler. CHP içindeki ulusalcıların bazılarını açıktan tasfiye ettiler bazılarını da böyle sindirerek geri çekilmeye zorladılar.
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
16 Aralık 2014 Salı günü yayınlandı