Koray Aydın Salona Geldi (MHP 10. Olağan Büyük Kongresi)

Koray Aydın Salona Geldi (MHP 10. Olağan Büyük Kongresi). Milliyetçi Hareket Partisi'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılıyor.Kongre'de Genel Başkan Devlet Bahçeli dışında, parti liderliği için 10 aday daha var. Ancak bu adayların büyük bölümünün yeterli delege desteği alamayacakları, dolayısıyla çekilecekleri ifade ediliyor.
Ahmet Çakar Koray Aydın Alparslan Türkeş Mustafa Kemal Atatürk Devlet Bahçeli 


Bahçeli'nin karşısına çıkması muhtemel en güçlü aday ise, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın.

Nitekim, Ankara Arena daha şimdiden Aydın ve Bahçeli destekçileri tarafından ' paylaşılmış ' gibi; Salonun içine Bahçeli'ye yakın delegeleler hakim görünüyor.
Aydın taraftarları ise Arena'nın bahçesinde sürekli Koray Aydın lehine slogan atıyorlar.

BAHÇELİ'NİN FOTOĞRAFI YOK

Kurultay'ın yapıldığı Ankara Arena'da en dikkat çekici unsurlardan biri, mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin hiçbir fotoğrafının yer almaması. MHP'liler, bu konuda talimatın bizzat ' ben de herkes gibi adayım ' diyen Devlet Bahçeli'den geldiğini belirtiliyorlar.

Aysel Alp ve Zeynep Gürcanlı Ankara'dan bildiriyor


Salonun en görünen yerinde, kürsünün üzerinde solda Alparslan Türkeş, sağ bölümünde ise Mustafa Kemal Atatürk'ün dev fotoğrafları dikkat çekiyor.

CEM İLE SEMAZEN AYNI SAHNEDE

Kurultay'ın ilk saatlerinde en dikkat çeken ise, kürsünün bulunduğu platformun hemen önündeki gösteri; Ortada bir semazen, etrafında cem ayini yapan bir grup sembolize edilmiş durumda. Onların etrafında ise Türkiye'nin farklı bölgelerinden folklor ekipleri yöresel kıyafetler ve kendi figürleri ile ortadaki semazene ve cem yapanlara eşlik ettiler.

' TÜRK MİLLETİ SENSİZ ASLA '

MHP'nin 10. olağan kurultayı için seçilen slogan ' Türk milleti sensiz asla ' . Tribünlerde ise ' 786 kilometrekareyiz biz ' , ' 1000 yıldır kardeşiz biz ' ' ilkesi olmayanın ülküsü olmaz, ülküsü olmayanın ülkesi olmaz ' , ' devletsiz millet olmaz ' ' Biz büyük Türk milletiyiz ' sloganlarını içeren dev pankartlar yer alıyor.

SALONDA SLOGAN SAVAŞI...

MHP Kurultayı'nın yapıldığı Arena'da, Koray Aydın'ı destekleyenler kürsünün tam karşısındaki tribünde bulunuyorlar. Salonun geri kalanında ise Devlet Bahçeli'yi destekleyenler hakim. Bahçeli yandaşlarının hakim olduğu tribünlerden ' Hareketin lideri Devlet Bahçeli ' ve ' Devletin başına Devlet gelecek ' sloganları atılıyor.
Ancak Aydın taraftarları da hemen yanıt veriyor; ' Devletin başına Aydın gelecek.. '

ORTAK SLOGAN ' TÜRKİYE... '

Ancak yaşanan slogan savaşına rağmen, salondaki Aydın ve Bahçeli taraftarlarının üzerinde uzlaştıkları bir slogan var;
Zaman zaman, tüm salon, hep birlikte ' Türkiye ' diye slogan atıyor.

MEHTERSİZ OLMAZ...

Ve MHP Kurultaylarının olmazsa olmazı; Osmaniye Mehter Takımı, Kurultay'ın resmi açılışı yapılmadan önceki gösterileri için sahneye çıktı. Tüm salonun büyük alkışını aldı Mehter Takımı...

VE BAHÇELİ KURULTAY'DA

MHP Lideri Devlet Bahçeli saat 10:15'te Kurultay salonuna geldi.
Bahçeli salonu selamlarken tam bir izdiham yaşandı. Bahçeli salona, kurultayın resmi sloganını içeren ' Türk milleti sensiz asla ' şarkısıyla girdi.

ADAYLARDAN BİRİ ÇEKİLDİ

Daha kurultay resmen başlamadan MHP'deki genel başkan adaylarından biri çekildiğini açıkladı. MHP 19. dönem Kayseri Milletvekili Seyfi Şahin, yaptığı ve kurultay salonunda da dağıttırdığı bir yazılı açıklama ile adaylıktan çekildiğini açıkladı. Şahin açıklamasında, ' Kongre çalışmalarım sonucu gördüğüm tablo, partimde iddiamı sahaya yansıtacak şartların mevcut olmadığıdır. Bu tablo karşısında tüm adaylara başarılar dileyerek genel başkanlık yarışının içinde olmayacağımı beyan ederim ' ifadesini kullandı.

KURULTAY RESMEN BAŞLADI

MHP 10. Kurultayı Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yarımcısı Semih Yalçın'ın
konuşması ile resmen başladı. Semih konuşurken salonda da Koray Aydın yanlıları ile Devlet Bahçeli'yi destekleyenler arasındaki slogan savaşı sürdü. Zaman zaman sloganlar, kürsüde konuşan Yalçın'ın sesinin salonda duyulmasını da engelledi,

ADAYLAR TOKALAŞTI

Salonda yaşanan slogan çatışmasına rağmen, genel başkan adayları arasında gerilim yok. Kurultay'da genel başkanlığa aday olan Koray Aydın Musavvat Dervişoğlu ve Ahmet Çakar, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yanına giderek tokalaştılar.
Ahmet Çakar Hakkında
Çakar, hakemlik kariyeri boyunca 100’ün üzerinde uluslararası maç ve derbi karşılaşması yönetti. Avrupa Şampiyonası'nda üst düzey maç yönetmiş tek Türk hakemidir. Hakemlik kariyerini noktaladıktan sonra gazete, köşe yazarlığının yanısıra radyo ve TV'de yorumculuk yapmaktadır. Uzun süre Telegol programında yorumculuk yapan Ahmet Çakar, 2002 yılında Mecidiyeköy'de Profilo Alışveriş Merkezi'nin arkasında bulunan sağlık ocağından çıkarken vurulmuşt...
devamı
Devlet Bahçeli Hakkında
1948 yılında Osmaniye'de doğdu. Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur. İlköğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Devlet Bahçeli, üniversite öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde yapmıştır. Başlangıcından itibaren Ülkücü Hareket'in her kademesinde görevler üstlenerek Büyük Ülkü Davası'na hizmet etti. Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Ak...
devamı
4 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı