Koray Aydın 10. MHP Kurultay Konuşması- 2

Koray Aydın 10. Kurultay Konuşması- 2 . MHP'nin 10'uncu Olağan Kurultayı bugün Ankara'da yapılıyor.
Engin Alan Mhp Kurultayı Koray Aydın Devlet Bahçeli Barzani 


ADAYLAR AÇIKLANDI

MHP 10. Olağan Büyük Kongresi ' de Devlet Bahçeli 401, Koray Aydın 72, Musavvat Dervişoğlu ise 43 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterildi.

MHP 10. Olağan Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonu ' nda devam ediyor. Kongrede, mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli ' nin rakipleri belli oldu. Kongrede, Bahçeli ile birlikte Koray Aydın ile Musavvat Dervişoğlu genel başkanlık için yarışacak.

Kongrede, Bahçeli 401, Koray Aydın 72, Musavvat Dervişoğlu ise 43 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterildi.

BAHÇELİ 1 SAAT 45 DAKİKA KONUŞTU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 10. Olağan Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu'nda başladı.

MHP'nin 10'uncu Olağan Kurultayı bugün Ankara'da yapılıyor. Kurultay'da konuşan MHP Lideri Bahçeli, ' Türk milleti mozaik değildir. Türk milleti derin farklılıkların uyum ve ittifakıyla kurulmuş geçici ve gevşek bir topluluk değildir ' diye konuştu.

Kurultayda ' Fedakar dava arkadaşlarım, yiğit bozkurtlarım, sevgili asenalar, bugün Ankara bir başka güzel. Yenilmedim, yenilmeyeceğim diyen millet sevgisi Ankara'da buluştu ' diye seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında şunları söyledi:

' Gelecek endişesi taşıyan herkes üç hilale bel bağladı. Akdeniz'in hatıralarını, Karadeniz'in çırpınışını ve Ege'nin meydan okuyuşunu getirdiniz sefa geldiniz.

Bayrak çekildiği yerde nazlı nazlı dalgalanıyor, sonsuza dek dalgalanacak. Milliyetçi hareket varsa umut vardır.

Medeniyetler arasındaki çatışmaya Türk birliği hala umut olmaktadır.

AKP tercihini yapmıştır, karanlık seçimini milletimizin gözü önünde gerçekleştirmiştir. Az kalsın PKK ve İmralı canisiyle gurur duyduklarını ilan edecekti. Onların gururu Mehmetçiğin kanını akıtan peşmergedir, bizim gururumuz sizlersiniz.

Varsın AKP Barzani ' yle övünsün. Varsın Kandil çetesinden medet umsun. Başbakan, varsın şeref kartını İmralı ' ya gömsün, varsın dipsiz bölücülük kuyusunda çırpınarak kendine yol bulmaya çalışsın.AKP, teröristlerle onur kazansın, bize şehit analarının varlığı yeter. AKP, Oslo'da düşmanla masaya otursun, biz sizlerle olalım yeter.

Siz bunlara bakmayın, mümtaz fertler bu salondadır. Milliyetçi hareket tarafı belli ve gözkamaştırıcıdır. MHP, 43 yılı geride bırakarak yola emin adımlarla devam etmektedir. MHP, Türkiye merkezli yeni bir medeniyet anlayışını kendisine hedef olarak seçmiştir.

'BAŞBAKAN'IN 2071 HEDEFİ ALDATMACA'
2023 projesini 1997 yılından bu yana gündeme getiren MHP'dir. Başbakan 2023 projesini kendisine maletmekten vazgeçmemektedir.

Başbakan Erdoğan'ın 2071 hedefi aldatmacadır. Bu gidişle Malazgirt Zaferi'nin bininci yıl dönümünde Anadolu'da Türk milleti kalmayacaktır. Başbakanın 2071 hedefinde Türk milleti yoktur. Başbakanın 2071 hedefinde Türk yoktur, Türk vatanı da yoktur.

'ÜLKÜCÜ VİCDANIN AĞIRLIK MERKEZİDİR'
Ülkücü; Türk miletinin umududur, Türkçe duyan, Türkçe seslenen ve Türkçe bakandır. Ülkücü Bosna'da yıkılan ve yakılan hayallerin tamircisidir. Ülkücü, vefanın ve vicdanın ağırlık merkezidir.

'OKYANUS ÖTESİNE TUTUNMADAN İKTİDAR OLACAĞIZ'
Kendimiz kalarak, kendimiz olarak, benliğimizden, ülkülerimizden ve düşüncelerimizden ayrılmadan iktidar olunabileceğini inşallah göstereceğiz, inşallah kanıtlayacağız. Okyanus ötesine tutunmadan Türk milletinin iktidarını kuracağımızı mutlaka ispatlayacağız.

Küresel ayak oyunlarına uyduluk yapmadan, emperyalistlerin dümen suyuna girmeden, değerlerimizi ve milletimizin varlık haklarını peşkeş çekmeden iktidara ulaşılacağını dosta da düşmana da göstereceğiz.

Bu zor değildir. Bu imkânsız değildir. Ülkücü Cumhurbaşkanı, Ülkücü Başbakan ve Ülkücü Meclis başkanının aynı anda ve eşgüdüm halinde bulunması ve çalışması hayal değildir.

Biz ya devlet ülküleşecek ya da ülkücüler devletleşecek desturunu yıllar öncesinde bunun için haykırdık.

'VATANIMIZI TAKSİMAT YAPTIRTMAYIZ'
Ölürüz de milletimizden vazgeçmeyiz. Ölürüz de bir tek insanımızdan taviz vermeyiz. Ölürüz de vatan toprakları üzerinde taksimat yaptırtmayız. Ve Ne Mutlu Türküm Diyene sözünden de asla ayrılmayız.

'HAKLI ÇIKTIK...'
Yaşadıklarımızdan ve çıkardığımız tecrübelerden, 3 Kasım 2002 tarihinde AKP ' nin iktidara gelişi, bize göre Türk milletinin beşinci yıkım ve muhatap kaldığı tehdittir. AKP ' nin neden olduğu buhran ve tehlikeler artık hiçbir şeye sığmayacak kadar ağırlaşmış ve fazlalaşmıştır.

Sözde Kürt sorunu tanımından uzaklaşın, Türk milletinin eşit ve saygın fertlerini sorun olarak görürseniz olayların önünü alamazsınız, dedik, haklı çıktık.

Bölücü militanların inlerini imha edin, Kandil ' e Türk bayrağı dikin, aksi takdirde terör örgütünün dayatmalarıyla karşılarsınız dedik, haklı çıktık.

İmralı canisiyle görüşmeyin, müebbet hapis cezası almış terör suçlusunu muhatap almayın, Türk milletinin kudretini lekeletmeyin, aksi halde İmralı ' yı siyasallaştırır ve örgütünü yönetmesini kolaylaştırırsınız dedik, haklı çıktık.

Barzani ' ye güvenmeyin, kediye ciğeri emanet etmeyin, Türkmenlerin hakkını koruyun, terörü himaye eden hayasızla görüşürseniz oyalanırsınız ve oyuncuğa dönerseniz dedik, haklı çıktık.

AKP zihniyetine ne dediysek doğru çıktı.

'BIRAKIN ÇÖZÜM KARŞITI DESİNLER'
Türkiye ' de Kürt sorunu yoktur. Tarihsel süreç içinde Türk milleti üzerinde oynanan oyunlar ve bölücülük kalkışması vardır. Sözde Kürt sorunu kanlı emperyalistlerin tuzağıdır. Sözde Kürt sorunu bölücü terörün hain ve kanlı eylemlerini sakladığı ihanet kılıfıdır.

Türk milleti mozaik değildir. Türk milleti derin farklılıkların uyum ve ittifakıyla kurulmuş geçici ve gevşek bir topluluk değildir.

Sözde Kürt sorunu Şark Meselesinin bir parçasıdır. Sözde Kürt sorunu Sevr paçavrasının özü ve esasıdır.

Üç Hilal teslim alınmadıktan sonra hain niyetler nefes alamayacaktır. Milliyetçi Hareket yıkılmadıktan sonra Türkiye çözülemeyecektir. Bizim, tarihi kökleri olan, kim ya da kimler tarafından aramıza sokulduğu belli olan iblis planlarını konuşmak şöyle dursun, dönüp de bakmamız bile kendimizi inkâr anlamına gelecektir. Bunun için bize çözüm karşıtı diyorlar, bırakın desinler.

Milliyetçi Hareket Partisi, Kürt kökenli kardeşlerimizi sorun ve problem olarak gösterenlere müsamaha etmez. Ne var ki Kürt kökenli kardeşim de üzerinde oynanan oyunu artık görmelidir.

Kendisi etrafında çevrilen dolapların farkında olmalıdır. Terör baronlarına izin vermemelidir.

'TEHDİT ÇOK AÇIK'
Türkiye Cumhuriyeti ' nin kuruluş esasları; Türk milletinin adı ve milli kimliği, tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek dil ülküleri alenen tartışılmakta ve yıkılmak istenmektedir.

Kimliksiz, parçalı millet ve milleti bölünmüş devlet arayışları şerefsizce sürdürülmektedir.

Başta milletvekilimiz Engin Alan olmak üzere mücadele kaharamanları parmaklıklar arkasına atılmıştır. Bugün durum çok ciddidir tehdit çok açıktır.

Milliyetçi Hareket Partisi de, milli değerlerine, milli kimliğine, vatanına ve devletine, bayrağına ve bin yılın göz nuruna sonuna kadar sahip çıkacak aziz milletimize inanmakta ve bunun için de “Türk Milleti Sensiz Asla” diyerek kararlılık beyanında bulunmaktadır.

MİLLİ MUTABAKAT
Bu kapsamda 10. Olağan Büyük Kurultayımız vesilesiyle, belirlediğimiz şu milli mutabakat ve hususların herkes tarafından bilinmesini istiyor ve bunu temenni ediyorum:

1- Türkiye devleti sokakta bulunmamıştır. Sokağa, teröre ve AKP ' ye de teslim edilmeyecektir.

2- Türkiye Cumhuriyeti Devleti tektir, ülkesi ve milleti bir ve bütündür.

3- Türkiye Cumhuriyeti Devleti ' nin kurucusu ve sahibi topyekûn büyük Türk milletidir.

4- Türkiye Cumhuriyet Devleti ' ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes; ırk, dil, din ve mezhep farklılığına bakılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti ' ni kuran Türk milletinin eşit ve saygın fertleridir.

Milli varlığımızın temeli bu mensubiyet şuuru ve milli birlik ruhudur ve Türklük üst ve vazgeçilmez kimliğimizdir.

5- Türk milletine yeni kimlik ve isim arayışları, yeni vatandaşlık icatları boş ve nafile faaliyetler olarak kalmaya her zaman mahkûmdur.

6- Türk milleti varsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de ilelebet payidar kalacaktır. Unutulmasın ki, Türkiye asla Türk milletsiz olamayacaktır.

7- Türkiye Cumhuriyeti Devleti ' nin ve büyük Türk milletinin varlığına Türk milliyetçileri bir, iri ve diri olduktan sonra kimse son ihanet vuruşunu yapamayacak ve kâbus rüyaları gerçekleşmeyecektir.

8- Bu yüzden, Milliyetçi-Ülkücü Hareket ' in, hain emeller karşısında sessiz, duyarsız, tepkisiz ve hareketsiz kalması asla düşünülemeyecektir.

9- Türkiye bizimdir, bu aziz vatan hepimizindir ve bunun için haykırarak diyoruz ki; Türk Milleti Sensiz Asla. '

'TÜRK MİLLETİ, SENSİZ ASLA'
Kurultay'ın sloganı ise, ' Türk milleti, sensiz asla ' olarak belirlendi.

'POSTERİMİ ASMAYIN'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongrede salonda posterlerinin asılmamasını istedi. ' Ben de herkes gibi adayım ' diyen Bahçeli, posterlerinin asılmaması talimatı verdi.

Kırmızı beyaz bayraklarla süslenen salonda platformun üstünde büyük Türk bayrağı, iki yanında da Atatürk ve Alparslan Türkeş fotoğrafları ve hemen altında da iki led ekran yer alıyor.

Salonda ''Devletsiz millet olmaz, milletsiz devlet olmaz'', ''İlkesi olmayanın ülkesi olmaz, ülküsü olmayanın ilkesi olmaz'', ''Biz büyük Türk milletiyiz'' ve ''1000 yıldır kardeşiz biz'' şeklinde pankartlar asıldı.

MHP KONGRESİNDE DİVAN BAŞKANI TUĞRUL TÜRKEŞ OLDU

MHP ' nin 10. Olağan Büyük Kongresinde Divan Başkanlığına Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş seçildi.

Kongrenin açılışında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 3 Aralık 2011 ' de başlayan il kongrelerinin, 7 Ekim ' deki Gaziantep kongresiyle son bulduğunu belirtti ve “İllerde kongre süreçleri tamamlandı. Rakip partileri kıskandıran bir demokratik yarış oldu. Yaşanan il kongre sürecinde yaşana demokratik tutumun önyargılı değerlendirmeleri boşa çıkardı” dedi. İçeriden ve dışarında ihanet çemberiyle kuşatılan Türkiye ' nin MHP ' ye ihtiyacının arttığını kaydeden Yalçın, kongredeki birlik bütünlük ifadesinin şer odaklarına anlamlı bir mesaj olacağını belirtti. Yalçın, bin 216 üst kurul delegesinin yoklama kağıdını imzaladığını belirtti. Divan başkanlığı seçimi için aday gösterilen MHP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, yapılan açık oylamayla divan başkanlığına seçildi.

Bu arada, kongre salonunda zaman zaman Devlet Bahçeli ve Koray Aydın taraftarları arasında sloganlar aracılığı ile atışma yaşanıyor.

Kongre çalışmalarına, divanın oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı ' nın okunması sırasında tribünlerin ellerindeki Türk Bayraklarını kaldırarak, bozkurt işareti yapmaları da dikkat çekti.

-TUĞRUL TÜRKEŞ: “İKTİDARIN SÜRESİ DOLDU, AKP ' NİN ALTERNATİFİ MHP”

-MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı Divan Başkanı Tuğrul Türkeş, AK Parti ' nin iktidardaki süresinin dolduğunu belirterek, AK Parti ' nin alternatifinin MHP olduğunu söyledi.

MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı Divan Başkanı Tuğrul Türkeş, AK Parti ' nin iktidardaki süresinin dolduğunu, alternatifinin ise MHP olduğunu söyledi.
Divan Başkanı seçilen MHP ' li Tuğrul Türkeş, konuşmasında, MHP olarak birçok darbe, muhtıra ve zindanlar gördüklerini, işkenceler görüp şehit olduklarını, MHP ' nin davasının “Allah, vatan ve millet yoluna adanmış bir dava” olduğunu belirtti.

- ' ÜLKÜCÜLÜK TERBİYE, DİSİPLİN VE SAYGIDIR ' -

Konuşmasında ülkücülere de seslenen Türkeş, “Ülkücülük terbiye, disiplin ve saygıdır. Adaylarımızı hepimiz seviyoruz ama kongreye saygı da her ülkücünün sorumluluğundadır. Buna riayet edilmesi gerekir” dedi. Konuşmasında, “Size baktığımda merhum başbuğumuz Alparslan Türkeş ' i görüyorum” diyen Tuğrul Türkeş, MHP ' nin gelip geçen bir parti olmadığını, Gün Sazak, Dursun Önkuzu gibi şehitlerini gördüğünü söyledi.

- ' AKP'NİN SÜRESİ DOLDU ' -

Türkeş, MHP ' nin, Türkiye ' nin kritik bir sürece girdiği bu günlerde Türk milletini daha fazla ihtiyaç duyduğu bir parti olduğunu ifade etti. “Bugünkü gidişattan memnun değiliz. Demokrasinin nöbetleşme süreç olduğunu AKP ' nin süresini doldurduğunu, Türkiye ' yi önümüzdeki dönem 3 önemli seçimin beklediğini biliyoruz” diyen Türkeş, bugünkü Kongre ' nin topyekun bir canlanmaya ve dirilişe sahne olmak zorunda olduğunu bildirdi. AK Parti ' nin alternatifinin milliyetçi ve muhafazakar tabana hitap eden MHP ' de olduğunu kaydeden Türkeş, MHP ' nin iktidar istediğini kaydederek, salona “iktidar” sloganı attırdı.

-MHP ' NİN BÜYÜK KURULTAYINDA ENGİN ALAN ' IN MEKTUBU OKUNDU

MHP ' nin 10. Olağan Büyük Kurultayında, Balyoz davası kapsamında cezaevinde bulunan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan ' ın Kurultaya gönderdiği mektup okundu.

Bahçeli ' nin konuşmasının ardından Koray Aydın yanlılarının “Bozkurt Koray” sloganı atması salonun geri kalanı tarafından ıslıklandı. Sloganların kesilmesinin ardından söz alan Divan Başkanı Tuğrul Türkeş, “Şu an kendi istediği halde burada bulunamayan bir arkadaşımız var. İstanbul Milletvekilimiz Engin Alan. Eşi aramızda, hoş geldiniz” diyerek, Balyoz davası kapsamında cezaevinde bulunan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan ' ın Kurultaya hitaben yazdığı mektubu okuttu.

Alan, mektubunda Kurultay'da olamadığı için çok üzgün olduğunu ama yüreğinin orada olduğunu bildirdi. Mektubunda, “Fiziki beraberlik geçici, inanç ve ülkü birliktelikleri kalıcıdır” ifadelerine yeren veren Alan, “devlet ve milletin cumhuriyetin en zor döneminin yaşandığını, Türk adının silindiğini, terörün arttığını, Atatürk ' ün üzerine bebek katilinin resminin asıldığını, milletvekillerinin teröristlerle kucaklaştığını, İmralı canisiyle ülkenin geleceği üzerine pazarlıklar yapıldığını, ülkenin parsellendiğini, federasyon temellerinin atıldığını” kaydetti. Alan mektubunda, özetle şu ifadelere yer verdi:

“Vaziyet vahimdir bu gidişe ' dur ' diyecek yegane güç Türk milliyetçileri ve MHP ' dir. Bunun içindir ki, MHP alçakça bir komplonun hedefidir. Ülkeyi babalarını çiftliği gibi yönetmek isteyenlere fırsat vermeyin.”

Devlet Bahçeli Hakkında
1948 yılında Osmaniye'de doğdu. Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur. İlköğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Devlet Bahçeli, üniversite öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde yapmıştır. Başlangıcından itibaren Ülkücü Hareket'in her kademesinde görevler üstlenerek Büyük Ülkü Davası'na hizmet etti. Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Ak...
devamı
4 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı