Kılıçdaroğlu Ve Tekin Kongre Çıkışında Tokalaştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kongresi ' nde tokalaşmadığı görülen Milletvekili Gürsel Tekin ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu, çıkışta ise kısa bir süre görüştü. CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Milletvekili Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu ile arasının açık olduğuna yönelik sorulara ilişkin “Sayın Genel Başkanımla aramızda buzlar olması mümkün değildir” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin İl Kongresi Milletvekili 


CHP Milletvekili Gürsel Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kavgaya neden olan bir siyasetçi olmadığını belirterek, “30 yıllık siyaset yaşamımda parti içi kavgaların içinde olmamışım. Tam tersine CHP tarihinde ilk kez İstanbul ' da 2 kez üst üste aday olan insanım. Niçin oldu parti içi barışı sağladığım için oldu. Benim itirazım parti içerisinde ayrıştırma olması. Aile içerisinde ailenin babaları nasıl ki çocuklarını ayrıştırmıyorsa partide de bu ayrıştırma olmasın” diye konuştu.

Tekin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile arasının açık olduğu yönündeki iddialara ilişkin olarak, “Daha dün beraberdik. Merhabalaştık söz görmediniz. Benim Sayın Genel Başkanım ile aramda buzların olması mümkün değildir” dedi.

Kongrede çarşaf liste olduğu için oy kullanmayacağını ifade eden Tekin, poşu davası ile ilgili kararı da eleştirerek, “Kararı tam bir rezalet olarak değerlendiriyorum. Böyle bir hukuk sistemini kabul etmek mümkün değildir. Sadece bir poşudan dolayı insanların bu cezayı alması Türkiyede ' ki hukuk ve demokrasinin ne boyuta geldiğinin en önemli göstergelerinden biridir.

13 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı