Kılıçdaroğlu,Sarıgül'e bu sefer açık açık gel dedi

Cnn Türk ekranlarında yayınlanan sunuculuğunu Enver Aysever'in yaptığı 'Aykırı Sorular' programına konuk olarak katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü partisine açık açık davet etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanlığı Enver Aysever Mustafa Sarıgül Kemal Kılıçdaroğlu 


Enver Aysever'in 'Mustafa Sarıgül İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayınız olacak mı?' sorusuna Kılıçdaroğlu ''Aday olup,olmayacağına bizden önce o karar verecek.Böyle bir şeye hazır mı,değil mi bilmiyoruz.''şeklinde yanıt verdi.

Aysever'in,Sarıgül ile görüştüğünü ve Mustafa Sarıgül'ün 'Biz Deniz Bey döneminde çok ağır darbe aldık,birçok arkadaşımız haksız yere partiden uzaklaştırıldı.Ben tek başıma mücadele edemem,benimle birlikte 7-8 bin kişi daha var.Biz 7-8 bin bir genel af gibi Kemal Bey topluluğunda bir uzlaşma sağlayacak gibi davet ederse gideriz' mealinde bir şey söylediğini ifade etmesi üzerine Kılıçdaroğlu 'Niye 7-8 bin? 10-15 bin kişi de olabilir.'diye konuştu.

''Kaç yıldır AKP İstanbul'u yönetiyor ve İstanbul'un hangi sorunu çözüldü?Fatih Sultan Mehmet eğer bugünkü İstanbul'u görseydi gözyaşlarını tutamazdı''diyen CHP lideri ''Sultan Ahmet'in siluetini biliyor musunuz?O tabloyu hiç kimse kaldıramaz.Ranta İstanbul teslim edilemez.Tarih ranta teslim edilemez.İstanbul bir dünya kültür merkezidir,kültür mirasıdır.İstanbul bildiğimiz bir metropol,bir kent değildir.Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir İstanbul'dur.''dedi.

.

Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
2 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı