Kılıçdaroğlu: İsmet İnönü'yle yolumuz ayrıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, İsmet İnönü'yle ilgili söylediği sözler tartışma yarattı.
Milliyet Gazetesi Nihat Erim Fikret Bila İsmet İnönü Kemal Kılıçdaroğlu 


YOLLARIMIZI AYIRDIK
Darbelerden en fazla CHP'nin mağdur olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu 'İsmet İnönü, 12 Mart darbecilerine Nihat Erim'i önerdiği için, verdiği için, yolumuz ayrıldı. Ecevit ayırdı yolunu. Ortanın solu hareketi farklı bir harekettir' dedi.

CHP, İNÖNÜ'NÜN HAKKINI KORUYACAKTIR DEMİŞTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmet İnönü'yü reddeden sözler söylerken, 2011 genel seçimleri öncesi Milliyet Gazetesi'nden Fikret Bila'ya verdiği röportajda'İsmet İnönü'nün hakkını korumak da bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Partimiz, İnönü'nün hakkını koruyacaktır. Yoksa tarih bizi de affetmez.” ifadelerini kullanmıştı.

BEYAZ GAZETE

Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
12 Aralık 2014 Cuma günü yayınlandı